Dnes pro vás blogerka Šůša zvolila pohanku s žampiony, protože ji tato kombinace chutná ze všech nejvíc. Navíc přidala listový špenát s mrkví a vykouzlila úžasné, téměř podzimní jídlo. U přípravy rozhodně nevynechávejte přepuštěné máslo. Jen díky němu získá zelenina a houby tu správnou chuť.

Šůša

Ingredience (na 2 porce):

  • 150 g pohanky
  • 2 středně velké mrkve
  • 125 g žampionů
  • listový špenát
  • 2 lžíce přepuštěného másla (používám České Ghíčko)
  • parmezán
  • hrubozrnná mořská sůl

recept

Postup: Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme cca 5 minut restovat. Mezitím si očistíme mrkev a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky. Mrkev přidáme k žampionům a restujeme cca dalších 5 minut. Nakonec do pánve vhodíme omytý listový špenát. K orestované směsi přidáme uvařenou pohanku, osolíme a dobře promícháme. Před podáváním posypeme hoblinkami parmezánu.

Doporučujeme navštívit foodblog Cooking with Šůša, kde najdete mnoho dalších prima receptů.

Reklama