Vaření

Pohanka s žampiony, mrkví a špenátem

Dnes pro vás blogerka Šůša zvolila pohanku s žampiony, protože ji tato kombinace chutná ze všech nejvíc. Navíc přidala listový špenát s mrkví a vykouzlila úžasné, téměř podzimní jídlo. U přípravy rozhodně nevynechávejte přepuštěné máslo. Jen díky němu získá zelenina a houby tu správnou chuť.

Šůša

Ingredience (na 2 porce):

  • 150 g pohanky
  • 2 středně velké mrkve
  • 125 g žampionů
  • listový špenát
  • 2 lžíce přepuštěného másla (používám České Ghíčko)
  • parmezán
  • hrubozrnná mořská sůl

recept

Postup: Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo, přidáme očištěné a nakrájené žampiony a necháme cca 5 minut restovat. Mezitím si očistíme mrkev a škrabkou na brambory ji naloupeme na tenké plátky. Mrkev přidáme k žampionům a restujeme cca dalších 5 minut. Nakonec do pánve vhodíme omytý listový špenát. K orestované směsi přidáme uvařenou pohanku, osolíme a dobře promícháme. Před podáváním posypeme hoblinkami parmezánu.

Doporučujeme navštívit foodblog Cooking with Šůša, kde najdete mnoho dalších prima receptů.

   
23.09.2015 - Vaření - autor: Vendula Kubalíková

Komentáře:

  1. [13] gazdina [*]

    Pohanka je velmi zdrava a recept vyzera vabivo...Sml16.

    superkarma: 0 26.09.2015, 20:38:02
  2. avatar
    [12] gerda [*]

    Pavla_b — #10to je tím, že pohanku nasadila, až když už je mělaSml57

    superkarma: 0 23.09.2015, 15:18:49
  3. [11] bobani [*]

    to může být dobré

    superkarma: 0 23.09.2015, 14:24:32
  4. [10] Pavla_b [*]

    gerda — #8 Na cévy asi zdravá je, ale jedna moje známá se cpe pohankou pořád a má obrovský křečový žíly, tak nevím.Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 23.09.2015, 13:01:49
  5. avatar
    [9] paníliška [*]

    Pohanku mám ráda, je dobrá na cévy, ale musím uznat, že ji vařím málo. Musím se polepšit. Sml16

    superkarma: 0 23.09.2015, 12:57:25
  6. avatar
    [8] gerda [*]

    Já mám pohanku ráda, třeba upravenou jako rýži - dušenou - anebo zapékanou s brambory a špekem. Právě ta chuť se mi na ní líbí, navíc obsahuje rutin, a ten je výborný na cévy.

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #10
    superkarma: 0 23.09.2015, 12:33:33
  7. avatar
    [7] kobližka [*]

    S pohankou se mi vybaví středověk,takže Sml68

    superkarma: 1 23.09.2015, 10:11:52
  8. avatar
    [6] Hanula [*]

    Sml16já zase pohanku miluju....

    superkarma: 0 23.09.2015, 10:08:49
  9. avatar
    [5] delfi.na [*]

    Pavla_b — #4 tak to jsme na tom stejně, prostě pohanku v jakékoliv podobě do pusy nedám .. má takovou divnou chuť, která mi vadí

    superkarma: 0 23.09.2015, 09:36:17
  10. [4] Pavla_b [*]

    Pohanka mi nechutná, zkoušela jsem naslano i na sladko, pořád je to pohanka. Sml80 Recept je nápaditý, ale za mě bez pohanky.

    1. na komentář reaguje delfi.na — #5
    superkarma: 0 23.09.2015, 09:30:53
  11. [3] magic11 [*]

    to musím vyzkoušet Sml67

    superkarma: 1 23.09.2015, 08:18:18
  12. [2] Jitka-x [*]

    Taky jsem pohanku nikdy nejedla a ani mě to neláká. Sml15

    superkarma: 1 23.09.2015, 07:08:36
  13. avatar
    [1] renda4141 [*]

    Teď jsem si tak nějak uvědomila, že vlastně ani nevím, jak pohanka chutná. Ještě jsem ji nikdy neokusila. Asi bych to měla napravit. Třeba přicházím o něco moc dobrého. Sml16

    superkarma: 0 23.09.2015, 06:36:40

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme