Vaření

Podzimní polévka s dýní a kukuřicí

dýňová polévka

Suroviny

12 silnějších plátků anglické slaniny
1 střední cibule
1 stonek řapíkatého celeru
2 lžíce hladké mouky
asi 400 až 500 ml kuřecího vývaru
6 hrnků nasekané dýňové dužiny
1 velká plechovka kukuřice
2 hrnky smetany na vaření (12 %)
1 lžíce nasekané zelené petrželové nati
1,5 lžičky soli
0,5 lžičky pepře

Postup

Slaninu nakrájíme na pásky nebo malé kostičky a necháme vyškvařit v hrnci. Až je pěkně křupavá, tak ji vyndáme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Stranou dáme asi 2 lžíce vyškvařeného tuku.
Na vyškvařeném tuku orestujeme najemno nakrájenou cibuli a celer, doměkka. Zaprášíme moukou, důkladně promícháme a po částech přilijeme vývar. Přivedeme k varu, do té doby mícháme.
Snížíme teplotu, vmícháme dýni, smetanu, petrželku, sůl a pepř. Vaříme, než nám změkne dýně. Poté odstavíme z plotny, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme dohladka.
Vrátíme při mírné teplotě na plotnu, přidáme kukuřici a ještě asi 5 až 10 minut povaříme.
Na talíři na každou porci nasypeme hromádku opečené slaniny a můžeme ozdobit kopečkem kysané smetany.

Dobrou chuť přeje elly.

   
18.10.2011 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [2] Myškomedvídek [*]

    Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 20.10.2011, 00:19:49
  2. avatar
    [1] kobližka [*]

    Škoda některých dobrých ingrediencí,je mi líto,ale tuhle polévku bych prostě nejedla.Je to "miš-maš" všeho možného....

    superkarma: 0 18.10.2011, 12:05:54

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme