Vaření

Podmáslový koláč s ovocem

bublanina

Receptů na rychlé koláče na plech není nikdy dost. Pár minut a koláč je v troubě. Žádné velké vymýšlení, složité kuchařské postupy a zdlouhavá příprava surovin. Jaké ovoce se do dnešního koláče hodí? Drobné plody - jahody, maliny, borůvky, rybíz, ostružiny, angrešt. Co máte po ruce a na co máte chuť. A klidně mražené!

Já jsem do koláče zvolila mraženou lesní směs a už jsem ji dodatečně necukrovala. Ovoce bylo příjemně nakyslé, což vůbec nevadí, protože těsto je sladké dost a navíc je cukrem posypaný i povrch koláče.

My jsme si tenhle koláč oblíbili k nedělním snídaním a školním svačinkám.

bublanina

Suroviny

  • 2 vejce
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 150 g cukru krupice
  • vanilková semínka z jednoho lusku (nebo půl lžičky mleté vanilky)
  • 150 g podmáslí
  • 250 g polohrubé mouky
  • špetka soli
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 250 g ovoce (čerstvé nebo mražené)
  • 3 lžíce polohrubé mouky na obalení ovoce
  • 3 lžíce cukru krupice na posypání koláče

Postup

Změklou Heru dejte šlehat do kuchyňského robota, spolu c cukrem, až se obě suroviny spojí a vytvoří krém. Cukr nemusí být úplně rozpuštěný. Přidejte postupně obě vejce. Nakonec vanilku a důkladně prošlehejte.

Do mísy přidejte podmáslí a opět šlehejte, dokud se všechny suroviny nespojí.

V menší misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Sypkou směs vmíchejte do tekuté směsi v míse robota. Vymíchejte hladké těsto bez hrudek.

Ovoce můžete použít mražené. Já jsem použila lesní směs a vůbec jsem ji nerozmražovala. Dejte ovoce do misky po mouce, pokud se vám zdá kyselé, můžete přidat dvě lžíce moučkového cukru. Přisypejte polohrubou mouku a promíchejte. Opatrně, aby se ovoce nerozpadlo. Ale tak, aby bylo pěkně obalené. Cukrem i moukou.

Teď můžete ovoce přidat do těsta a promíchat. Nebo můžete použít druhý způsob. Těsto vylijte na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech (já jsem pekla ve větším pekáči) a ovocem posypejte povrch. Oba dva způsoby jsou dobré. Vyberte si ten svůj.

Těsto je trochu tužší, rozetřete ho ve formě a posypejte krupicovým cukrem. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Pečte 40 - 45 minut. Povrch by měl pěkně zezlátnout.

bublanina

Dobrou chuť přeje Elly.

Ovocné koláče můžete péct i v zimě... použijte mražené ovoce!

Chrobčina bublanina

hrnmp;ccaron;kovč

snadnohovč

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
30.01.2017 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [13] vodfon, kolie [*]

    Sml59Sml59Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 01.02.2017, 01:14:30
  2. [12] slávenka [*]

    Klasika, díky za připomenutí.Sml16

    superkarma: 0 30.01.2017, 16:08:02
  3. [11] Andreadornova [*]

    Sml79

    superkarma: 0 30.01.2017, 14:40:57
  4. avatar
    [10] jarka1234 [*]

    Dala bych si ten tvarohový s malinamiSml58.

    superkarma: 0 30.01.2017, 12:39:50
  5. avatar
    [9] selinka [*]

    Stará dobrá klasika Sml67

    superkarma: 0 30.01.2017, 12:06:52
  6. [8] babinka [*]

    Pekla jsem včera s perníkovou posypkou ...Sml59

    superkarma: 0 30.01.2017, 11:55:44
  7. [7] bobani [*]

    ten tvarohový s malinami

    superkarma: 0 30.01.2017, 10:59:46
  8. [6] MARIE MATEJKOVA [*]

    Sml66 tak rychle by to u nás zmizelo. Proto vyzkouším Sml59

    superkarma: 0 30.01.2017, 10:44:50
  9. avatar
    [5] koralek59 [*]

    Sml66vypadají opravdu lákavě Sml22

    superkarma: 0 30.01.2017, 10:07:56
  10. avatar
    [4] RenataMor [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 30.01.2017, 09:09:51
  11. avatar
    [3] luneta [*]

    taky máme rádi

    superkarma: 0 30.01.2017, 07:47:25
  12. [2] Darmovzalova [*]

    pomáslový koláč dělám je fakt dobrý Sml67

    superkarma: 0 30.01.2017, 06:58:26
  13. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    vypadají dobřeSml67

    superkarma: 0 30.01.2017, 00:28:16

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme