Vaření

Poctivý máslový rebarborový koláč

Také máte rádi kombinaci sladkého a kyselého? Vyzkoušejte rebarborový koláč z třeného těsta, ve kterém nechybí zralé jahody a příjemná chuť kokosu. Pečte z kvalitních a ideálně lokálních surovin.

INGREDIENCE:

  • 190 g polohrubé mouky
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 200 g bílého jogurtu
  • 200 g jahod
  • 150 g rebarbory
  • Máslo na vymazání formy
  • Strouhaný kokos

kolac

POSTUP:

  1. Troubu předehřejte na 180°C. Formu vymažte máslem a vysypte strouhaným kokosem.
  2. V míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek.
  3. V druhé míse prošlehejte bílý jogurt, žloutky a máslo. Z bílků vyšlehejte sníh.
  4. Očistěte jahody a nakrájejte je na menší kousky.
  5. Rebarboru oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  6. Smíchejte sypkou část s vyšlehanou jogurtovou a na závěr vmíchejte sníh.
  7. Nalijte těsto do formy a poklaďte ho ovocem. Vršek koláče můžete ještě posypat kokosem.
  8. Vložte koláč do trouby a pečte dozlatova, asi 40 minut.

Zdroj: Akademiekvality.cz

   
29.06.2017 - Gastronomie - autor: Kristina Vodičková

Komentáře:

  1. avatar
    [11] kobližka [*]

    gerda — #1 Já když peču,tak odvažuju pořád,nedělám "od oka",takže navážit 190 g nebo 200 je fakt úplně jedno Sml80

    superkarma: 0 29.06.2017, 20:12:50
  2. [10] iřka [*]

    klasika

    superkarma: 0 29.06.2017, 19:25:04
  3. [9] babinka [*]

    Tento recept si píšu a vyzkouším...Sml59Sml59

    superkarma: 0 29.06.2017, 12:41:02
  4. [8] bobani [*]

    rebarboru jsem měla naposledy v dětství

    superkarma: 0 29.06.2017, 12:07:38
  5. [7] Wally [*]

    Bublanina? Sml30Sml22Sml30

    superkarma: 0 29.06.2017, 10:39:14
  6. [6] MARIE MATEJKOVA [*]

    Pamatuji si,že jsme ho za mého dětství dělali pravidelně a byla to dobrota Sml59

    superkarma: 0 29.06.2017, 10:01:42
  7. [5] Pavla_b [*]

    hapehape — #2 já myslím, že to poctivý patří spíš k tomu máslový Sml58

    superkarma: 0 29.06.2017, 09:56:51
  8. [4] Marketa2644 [*]

    rebarbora - vzpomínka na dětstvíSml15

    superkarma: 0 29.06.2017, 09:34:42
  9. avatar
    [3] RenataMor [*]

    Sml67

    superkarma: 0 29.06.2017, 09:23:38
  10. [2] hapehape [*]

    poctivý rebarborový a je tam méně rebarbory než jahod

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #5
    superkarma: 0 29.06.2017, 08:54:17
  11. avatar
    [1] gerda [*]

    190 g mouky? To snad ne, kdo by to tahle odvažoval. Jinak to může být docela dobré, ale nebála bych se použít ani těch dvacet deka.

    1. na komentář reaguje kobližka — #11
    superkarma: 0 29.06.2017, 07:09:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme