Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi žampiony? Nechte se inspirovat skvělým receptem!

Plněné žampiony s mozzarellou a slaninou

bazapro 4 osoby

příprava 30 min40 g prorostlé slaniny

  • 8 ks žampionů portobello
  • 200 g mozzarelly v nálevu
  • 8 vypeckovaných oliv
  • 1 sklenice Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
  • čerstvé oregano na ozdobu

Slaninu nakrájejte na malé kostičky a opečte na suché pánvi. Z žampionů vykrojte nožky. Mozzarellu nakrájejte na kostky, olivy na drobno a vše smíchejte s omáčkou Dolmio a s opečenou slaninou. Směsí naplňte žampiony a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Zapékejte pod grilem asi 10 minut, než na povrchu zezlátnou. Podávejte teplé, ozdobené lístky oregana, s chlebem.

zampi

Reklama