Vaření

Plněné žampiony

mush

Suroviny

12 větších žampionových hlaviček
1 rohlík
oblíbený sýr - hermelín, gouda, ementál...
2 vejce
svazek jarních cibulek
petrželová nať
kousek másla
sůl a bílý pepř
máslo na vymazání pekáčku

Postup

Žampiony očistíme a uřízneme jim nožičky. Ty nadrobno nasekáme. V pánvičce rozehřejeme máslo a osmahneme na něm nadrobno pokrájenou jarní cibulku a posekané nožičky.
Rohlík pokrájíme na drobné kostičky, které přidáme k nožičkám a cibuli. Zasypeme nadrobno nakrájenou petrželkou, ochutíme solí a pepřem a promícháme. Nakonec přidáme nastrouhaný nebo na drobné kousky nakrájený sýr.
Nádivku plníme do žampionů, naskládáme do zapékací misky vymazané máslem a pečeme asi 25 minut při 180 °C.

Dobrou chuť přeje Mařa.

   
22.04.2010 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [9] hubajda [*]

    take delam bez rohliku

    superkarma: 0 14.11.2012, 23:50:35
  2. [8] Kvet.tinka [*]

    Podobný recept také dělám - nedávám rohlík a místo zapékací misky žampiony dělám na grilu. Každý žampion s nádivkou dám místo do zapékací misky do alobalu a pak je dám na gril. Je to mňamka :-)

    superkarma: 0 25.04.2010, 19:14:35
  3. [7] RKD [*]

    zase jste mě navnadily, no aspoň vím, co bude zítra k jídlu Sml59. už teď se mi sbíhají sliny, houbičky můžeme celá rodinka.

    superkarma: 0 22.04.2010, 16:47:20
  4. avatar
    [6] Zázvorka [*]

    Sapita — #3 Nebo kupuj menší hlavičky zampiónů, ty se nebudou dělat tak dlouho.

    superkarma: 0 22.04.2010, 12:07:41
  5. avatar
    [5] kalča [*]

    Nedávám rohlík, ale navíc rajčata a šunku. Peču taky déle, tak 3/4 hodiny.

    superkarma: 0 22.04.2010, 11:23:08
  6. avatar
    [4] *modrá [*]

    Sapita — #3 hodinu peču kuře Sml80 to je divný

    superkarma: 0 22.04.2010, 10:58:24
  7. avatar
    [3] Sapita [*]

    Dělala jsem něco takového minulý týden, nebylo to špatné, ale žampiony(měla jsem hodně velké) zůstaly relativně tvrdé, jako "chroupavé", přitom už by se náplň -sýr shora- pálila, abylo to v troubě rozhodně spíš hodinu než 25 minut, nevíte proč nebo co s tím příště?

    1. na komentář reaguje *modrá — #4
    2. na komentář reaguje Zázvorka — #6
    superkarma: 0 22.04.2010, 10:48:56
  8. avatar
    [2] Zázvorka [*]

    Já plním hlavičky žampiónů jen nastrouhanou nivou a šup s tím do trouby. Až niva povolí je to uvařené a je hotová ňamka!

    superkarma: 0 22.04.2010, 07:53:20
  9. avatar
    [1] Věrulinka [*]

    K orestovaným nožičkám, přidávám mletý maso Sml59Sml67, kousek masa musím mít Sml30, miluji plněný žampiony.

    superkarma: 0 22.04.2010, 07:35:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme