Vaření

Platýz s rajčatovou omáčkou

platýz s rajčatovou omáčkou

Patříte mezi milovníky ryb a nebaví vás vybírat kosti? Kupte si filé z platýza. Jemné bílé rybí maso bez kostí zachutná i vašim dětem. Ty naše byly nadšené!

Platýza v našich obchodech můžete najít také pod názvem halibut. Stejně jako u tuňáka (a vlastně všech ryb i masa) platí, že je lepší koupit rybu čerstvou než mraženou.

Suroviny

4 ks filet z platýza
sůl a čerstvě mletý pepř
olivový olej
1 velká plechovka loupaných rajčat
čerstvý kopr
česnek
trochu smetany

Postup

Filety z ryby jemně nasolíme a opepříme. Osmahneme na olivovém oleji, z každé strany 2 až 3 minuty. Vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku vyklopíme plechovku s rajčaty. Rozdrtíme asi tak 2 stroužky česneku a přidáme k rajčatům.
Kousek kopru nasekáme najemno a přidáme na pánev. Můžeme dochutit solí a pepřem a zjemnit trochou smetany.

K takto připravené rybě a omáčce je výborná rozpečná bageta.

Dobrou chuť přeje elly.

   
11.07.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [2] Eva_CZ [*]

    Hm, ta omacka vypada prima!

    superkarma: 0 11.07.2011, 18:57:40
  2. avatar
    [1] Introvertka [*]

    Vypadá to skvěle Sml59, díky za tip Sml67

    superkarma: 0 11.07.2011, 05:34:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme