Recept na marinádu není jen záležitostí letního grilování, ale dá se využít po celý rok i při pečení v troubě. Pivní marináda se nejlépe hodí na vepřové maso, například krkovici. Ale máme vyzkoušeno, že s ní chutná skvěle i kuřecí maso.

Než budete maso péct, vyjměte ho z marinády a nechte ho okapat, případně ho lehce osušte. Nezapomeňte, že kromě kečupu můžete vybírat mezi produkty oceněnými logy kvality i pivo.

pivní marináda

Ingredience:

  • 3 lžíce kečupu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 chilli paprička
  • 1 cibule
  • ¼ citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 150 ml piva
  • 1 lžička cukru
  • Tymián, rozmarýn
  • Sůl, pepř

pivní marináda kuřecí paličky

Postup:

Cibuli oloupejte a nasekejte najemno, stejně tak i česnek.

Chilli papričku nasekejte nadrobno, a pokud si přejete méně pikantní marinádu, vyjměte předem semínka.

V misce smíchejte kečup, hořčici, pivo, cibuli, česnek, chilli a přidejte citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř podle vlastní chuti.

Marinádu rozmíchejte dohladka a naložte do ní maso. K masu přidejte větvičky koření a nechte ho marinovat alespoň přes noc.

Další zajímavé recepty a informace najdete na akademiekvality.cz. A přímo v obchodech během nákupu vám pomohou značky kvality.

Jaké další marinády můžete u nás najít?

marináda

máslová marináda

marináda chilli

Reklama