Reklama

pita chléb

Když objevíte pita chléb, objeví se vám také nové možnosti v kuchyni. Čím můžete pita chléb naplnit? Vším na co máte chuť. Když zvolíte maso, salát, sýr - máte skvělý oběd. Se sladkými surovinami zase výživnou snídani nebo svačinu.

Co je vlastně pita chléb? Jde o pečivo z pšeničné mouky, bílé nebo celozrnné, do které se může přidat i libovolné koření. Má kulatý tvar a peče se na ohni nebo v rozpálené troubě. Placky jsou pěkně nadýchané, velice lehké a uvnitř duté. To je na pita chlebu právě úžasné. Po rozkrojení se plní libovolnou náplní.

Pita chléb se používá hodně v arabské a orientální kuchyni.

A dnes si ho zkusíme připravit nasladko...

Suroviny

  • 4 bílé pita chleby
  • 4 banány
  • arašídová pomazánka - hladká nebo s kousky arašídů
  • javorový sirup

pita chléb s banánem

Postup

Pita chléb dejte prohřát do mikrovlnné nebo klasické trouby. Rozkrojte ho tak, aby vznikla kapsa.

Namažte pěkně vysokou vrstvou arašídového másla. Použijte své oblíbené, kupované nebo doma vyráběné. Když máte opravdu chuť mlsat, použijte Nutellu :-)

Na arašídové máslo naskládejte na kolečka nakrájený banán.

Zakápněte lehce javorovým sirupem.

A dobrou chuť!

Banánové pochoutky na našem magazínu

bezlepková bábovka

banánové lívance

banana bread

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková