brownies s chilli a skořicí

Čokoládové potěšení. To jsou brownies. Kdo miluje čokoládu a dezerty, které ji obsahují, musí brownies ochutnat. Tedy, pravděpodobně už ochutnal. Receptů na tuto světoznámou pochoutku existují stovky. Čokoládu doplňují nejrůznější další suroviny, ale základ je vždycky jeden - hromada kvalitní čokolády.

Už jeden kousek této pochoutky vám navodí blažené pocity a uklidní vaše nervy, jak je o čokoládě známo.

Suroviny

140 g velice kvalitní čokolády s podílem kakaa alespoň 72%
10 lžic másla
1 lžíce chilli koření s jemnou pálivostí
1 lžička mleté skořice
1 lžička soli
1 a 3/4 hrnku třtinového cukru
3 vejce
1 lžíce hladké mouky

Postup

Rošt v troubě umístíme do střední pozice a troubu předehřejeme na 180 °C.
Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu a máslo. Přidáme jemně rozemleté chilli, skořici a sůl. Mícháme až do úplného rozpuštění čokolády. Vznikne nám krásně hladká čokoládová hmota, kterou necháme vychladnout.
Připravíme si pekáček nebo zapékací misku, zhruba o rozměrech 23 x 23 cm. Vyložíme pečícím papírem nebo alobalem.
V míse na těsto smícháme vychladnutou čokoládovou směs s cukrem. Přidáme vejce a mícháme, dokud není hmota úplně hladká. Potom jemně vmícháme mouku a důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do připraveného pekáčku.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. Dezert je hotový když doprostřed píchneme špejli a vyjde nám ven čistá.

Necháme vychladnout a krájíme na kostičky.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama