Máte rádi fazolové polévky z bílých nebo červených fazolí? Pak máme pro vás vyzkoušený recept.

Co budete potřebovat?

polévka

  • Červené nebo bílé fazole – dle chuti, jak máte rádi polévku hustou
  • 1 větší cibuli
  • 100g anglické slaniny
  • 2-3 stroužky česneku
  • 1-2 nožičky Uherské klobásy – dle chuti, jak máte rádi polévku hustou
  • Chilli papričku
  • Sůl, pepř
  • Jíšku na zahuštění
  • Hustou zakysanou smetanu na dochucení na talíři

polévka

polévka

Červené nebo bílé fazole nechte před noc namočit, aby se lépe provařily a dříve změkly. Osmahněte cibuli a přidejte do ní na kousky nakrájenou anglickou slaninu. Když je cibule i slanina dostaečně osmažená, přidejte na kolečka nakrájenou Uherskou klobásu (například to od Krahulíka). Klobása svou štiplavou chutí dodá polévce pikatnostní chuť. Klobásku ve směsi osmahneme jen lehce, aby pustila šťávu, a vše zalijeme tekutinou, ve které byly namočené fazole i s fazolemi. Vše promícháme, přidáme na hrubo nakrájený česnek ze dvou stroužků a vaříme, dokud fazole nezměknou. Polévku dochutíme solí, pepřem, popřípadě červenou chilli papričkou. Zahustíme a podáváme se lžící zakysané smetany, kterou vložíme až do nalitého talíře.

polévka

Čtěte naše články:

Objevujete rádi krásná místa? Nebo máte své oblíbené tipy, kam se rádi vracíte? Máme pro vás skvělý tip!

Reklama