jídlo

Jídla z jednoho hrnce, pánve nebo třeba elektrické pečící pánve, jako dnes, jsou velmi oblíbené. Minimum ušpiněného nádobí, minimum práce a výsledek úžasný. Protože chuti všech jídel se propojí.

Kdo má doma klasickou remosku, její modernější verzi nebo ETA Pečenku, má vyhráno. Protože ušpiníte jen tuhle pečící pánev, nůž a misku. Nic jiného. Do receptu jsem použila velice pikantní papriky, takže jídlo mělo opravdu říz. Když použijete obyčejné, bude jedlé i pro i děti. To naše nebylo.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g pikantních zelených paprik
  • 2 plechovky krájených rajčata (2 x 400 g)
  • 150 g balkánského sýra
  • sůl
  • pepř
  • bylinky nebo koření
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • rýže

Postup

Mleté maso ochuťte solí, pepřem a můžete přidat i oblíbené koření. Já jsem přidala trochu garam masala, chtěla jsem, aby jídlo mělo exotický nádech. Dobře budou chutnat také čerstvé bylinky. Přidejte nadrobený balkánský sýr a promíchejte. Z masa utvořte válečky.

masové válečky

Do nádoby Pečenky nebo remosky vyklopte rajčata z plechovky. Kdo chce a má velkou úrodu rajčat, může použít rajčata čerstvá. Ty jen překrojte na polovinu a dejte do nádoby. Ochuťte solí a pepřem, přidejte čerstvé bylinky a cukr. Promíchejte a zapněte pánev. Ohřívejte pět minut.

Na rajčata přidejte překrojené papriky a na papriky naskládejte masové válečky.

masové válečky

Zapněte pečící pánev a pečte asi 20 minut. Záleží na druhu pánve, kterou používáte, a na velikosti masových válečků. Papriky pěkně změknou a dodají pikantní chuť masu i rajčatům.

masové válečky

Podávejte s rýží.

masové válečky

Dobrou chuť přeje Elly.

Na co všechno můžete použít Pečenku?

koláč z remosky

hfgh

svatomartinská husa

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama