Reklama

grilovaná křídla

Zajímavá marináda, která je výborná hlavně na kuřecí maso. My jsme ji vyzkoušeli na křídla, ale skvělá bude klidně na celé kuře. Je lehce pikantní, lehce sladká a každý, kdo ji ochutnal, byl nadšený!

Kombinace pikantních chutí a sladkosti je velice oblíbená. Hlavně při grilování. Jen si musíte dávat pozor, aby se maso na grilu nepřipalovalo. To se totiž díky sladké složce v marinádě stává.

Suroviny

  • 1 kg kuřecích křídel
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce sriracha omáčky
  • 5 lžic slunečnicového oleje
  • 1 lžíce thajského kari koření
  • 2 lžíce teryiaki omáčky
  • 2 lžíce třtinového cukru

Postup

Česnek oloupejte a prolisujte.

Všechny suroviny na marinádu smíchejte ve velké misce.

Omytá a osušená kuřecí křídla dejte do marinády a pořádně promíchejte, ať se marinádou obalí celá křídla.

Nechejte 24 hodin marinovat v lednici.

Grilujte nebo pečte v troubě.

Ideální příloha je čerstvý chléb nebo bageta, případně zeleninový či těstovinový salát.

POZOR! U použitých omáček si důkladně prohlédněte, jestli jsou vhodné pro celiaky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Grilujeme! Léto je totiž v plném proudu!

grilovací tipy

asijský bůček

grilované papriky

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková