Vánoce, svátky klidu, lásky a radosti jsou od nepaměti snad nejvýznamnějšími dny v roce. Všude na světě se oslavují nejkrásnějším možným způsobem, odpouští se, obdarovává a také stoluje. Podle tradičních zvyků se rodina setkává u slavnostního stolu, který rozhodně nesmí zet prázdnotou. Vánoční dobroty se připravují podle tradičních receptů, které se v jednotlivých rodinách předávají z generace na generaci. Jednou z největších vánočních tradic u nás je bezpochyby bramborový salát. Zkuste ho tentokrát trochu jinak.

salát

Pikantní bramborový salát z Thajska

4 porce

  • 400 g uvařených salátových brambor
  • 1 menší salátová okurka
  • 1 malá mrkev
  • 2 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 100 g čerstvého ananasu
  • 1 jarní cibulka (nať)
  • koriandr
  • drcené arašídy

Dresink:

  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
  • 1 polévková lžíce cukru krupice
  • Šťáva ze dvou limetek
  • 1 čerstvá čili paprička
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • sůl dle chuti

Všechny ingredience na dresink vložíme do nádobky a rozmixujeme ponorným mixerem. Chuť je intenzivní sladko-slano-kyselo-pálivá.

Brambory i ananas nakrájíme na plátky, okurku, mrkev a červenou cibuli na tenké dlouhé nudličky, rajčata na osminky, jarní cibulku i koriandr nasekáme najemno.

Vše smícháme s dresinkem a posypeme drcenými arašídy. Podáváme s grilovanými krevetkami.

Nechte si chutnat!

Reklama