chicken

Suroviny

4 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
2 vejce
1 dl černého piva
2 lžíce solamylu
hladká mouka na zahuštění těstíčka
sůl a pepř
oblíbené koření (sladká paprika, kari...)
2 lžíce plnotučné hořčice
lžíce sojové omáčky
zelená petrželová nať nebo jiné zelené koření
olej na smažení

Postup

Kuřecí řízky nakrájíme na menší kousky, které necháme v připraveném těstíčku několik hodin odpočívat.
Na těstíčko smícháme všechny ostatní suroviny kromě oleje. Těstíčko musí být středně husté, aby z masa nestékalo, ale aby nebylo ani příliš husté.
V pánvi rozpálíme olej a klademe do něj lžící kousky masa i s těstíčkem. Usmažíme dozlatova.
Podáváme třeba s bramborovou kaší nebo jen s bagetou a zeleninou.

Dobrou chuť přeje Martina.

Reklama