brambory

Dnes Vám z www.namasle.cz přinášíme tip na českou kuchyni! Kombinace brambor, petrželky, hermelínu a uzené krkovičky bude určitě i pro Vás kulinářským zážitkem! Komu chutná, může místo uzené krkovičky použít vepřový jazyk.

Příprava trvá asi 60 - 120 minut. Recept je pro 4 osoby.

Petrželkové brambory se sýrovou čepicí- recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

 

Ingredience

  • 800 g brambor
  • 200 g taveného sýra Romadur
  • 80 g cibule
  • 300 g uzené libové krkovičky (nebo vepřového jazyka)
  • 40 g Jihočeského másla
  • sůl, pepř
  • petržel
  • 80 ml Jihočeského mléka

Postup přípravy:

  • Uzenou krkovičku dejte do vroucí vody a uvařte doměkka. Trvá to zhruba 50 minut.
  • Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kousky a uvařte v osolené vodě. Uvařené brambory rozmačkejte a vmíchejte do nich nasekanou petrželku.
  • Těsně před dovařením krkovičky dejte na pánev trochu másla a nechte na něm zesklovatět na proužky nakrájenou cibuli. Pak přilijte mléko, vložte tavený Romadur a za stálého míchání nechte rozpustit.
  • Na talíř dejte vrstvu brambor, na plátky nakrájenou krkovičku a celé to přelijte rozpuštěným taveným sýrem s cibulí.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama