Vaření

Penne all’ arrabbiata

arrabiata

Oblíbené italské těstoviny v jedné z klasických úprav. Hodně pikantní, s minimem surovin, zato v perfektní kvalitě. Pro milovníky extra pálivých jídel můžete přidat jednu chilli papričku navíc nebo trochu více opepřit. Vyzkoušejte Itálii ve vaší kuchyni.

Italskou kuchyni ráda vařím i jím. Je to hlavně proto, že je opravdu jednoduchá na přípravu a zakládá si na intenzivních chutích a kvalitních surovinách. Ty nejlepší čerstvé bylinky, maso, poctivý sýr a hlavně skvělé těstoviny.

Suroviny

  • 400 g těstovin penne (1 balení)
  • 400 g plechovka rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 1 chilli paprička
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželka
  • parmazán

Postup

Do osolené vody si dejte uvařit těstoviny. Penne nebo jiné podobné „trubky“ jsou ideální.

Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Vsypejte na něj najemno nasekaný česnek. Přidejte najemno nasekanou chilli papričku a společně chvíli opékejte.

Přidejte plechovku rajčat, včetně šťávy. Ideální jsou rajčata krájená nebo drcená. Pokud máte celé kusy, ještě je musíte pokrájet na menší. Promíchejte s obsahem pánve a ohřívejte asi deset minut.

Přidejte nasekanou bazalku a petrželku.

Uvařené těstoviny sceďte, ale nechejte si asi půl hrnku vody, ve které se vařily. Těstoviny vsypejte do pánve a promíchejte s omáčkou. Pokud se vám zdají příliš „suché“ a omáčky málo, můžete přilít vodu, kterou jste si nechali stranou. Opět promíchejte a podávejte posypané nastrouhaným parmezánem, ozdobené bazalkou a petrželkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Těstoviny jsou perfektní. Třeba...

špagety carbonara

těstoviny

Špagety Alfredo

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková a Míša Šůša

   
21.06.2016 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. [9] MARIE MATEJKOVA [*]

    Těstoviny na nekonečně způsobů,to je naše.Sml59Sml59

    superkarma: 0 08.02.2017, 09:11:16
  2. avatar
    [8] peetrax [*]

    elly — #3 jé, tak to mě vůbec nenapadlo! Sml52 To je dobrý! Sml16

    superkarma: 0 21.06.2016, 21:12:05
  3. [7] anina4 [*]

    těstoviny mohu na jakýkoliv způsob

    superkarma: 0 21.06.2016, 16:56:43
  4. avatar
    [6] Mariena47 [*]

    Špagety Alfredo dělám,i carborana,ale nesnáším pálivá jídla a nejím rajčata.Děti říkají,že jsem nejvíc rozmlsaná z naší rodiny.

    superkarma: 0 21.06.2016, 12:11:04
  5. avatar
    [5] gerda [*]

    elly — #3ááááá - to je parádní vysvětlení, díkySml30 To mi vůbec nenapadlo. Ale zato mi napadlo, z čeho asi vzniklo slovo rabiát.Sml58 Že to odpovídá?

    superkarma: 0 21.06.2016, 11:23:37
  6. [4] bobani [*]

    těstoviny můžu - hlavně hodně sýra

    superkarma: 0 21.06.2016, 10:01:41
  7. avatar
    [3] elly [*]

    gerda — #1Nemá to nic z arabské kuchyně. Je to italské jídlo a "arrabiata" je italsky rozzlobený. Pravdpodobně to bude asociace toho, že když je někdo rozzlobený, tak je rozpálený :-D

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    2. na komentář reaguje peetrax — #8
    superkarma: 1 21.06.2016, 09:49:10
  8. [2] Andreadornova [*]

    Miluju těstoviny Mňam Sml59

    superkarma: 0 21.06.2016, 08:56:52
  9. avatar
    [1] gerda [*]

    A proč se to tak jmenuje? Myslím " arrabiatta"? Má to něco z arabské kuchyně?

    1. na komentář reaguje elly — #3
    superkarma: 0 21.06.2016, 08:24:17

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme