arrabiata

Oblíbené italské těstoviny v jedné z klasických úprav. Hodně pikantní, s minimem surovin, zato v perfektní kvalitě. Pro milovníky extra pálivých jídel můžete přidat jednu chilli papričku navíc nebo trochu více opepřit. Vyzkoušejte Itálii ve vaší kuchyni.

Italskou kuchyni ráda vařím i jím. Je to hlavně proto, že je opravdu jednoduchá na přípravu a zakládá si na intenzivních chutích a kvalitních surovinách. Ty nejlepší čerstvé bylinky, maso, poctivý sýr a hlavně skvělé těstoviny.

Suroviny

  • 400 g těstovin penne (1 balení)
  • 400 g plechovka rajčat
  • 5 stroužků česneku
  • 1 chilli paprička
  • 4 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • čerstvá bazalka
  • čerstvá petrželka
  • parmazán

Postup

Do osolené vody si dejte uvařit těstoviny. Penne nebo jiné podobné „trubky“ jsou ideální.

Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Vsypejte na něj najemno nasekaný česnek. Přidejte najemno nasekanou chilli papričku a společně chvíli opékejte.

Přidejte plechovku rajčat, včetně šťávy. Ideální jsou rajčata krájená nebo drcená. Pokud máte celé kusy, ještě je musíte pokrájet na menší. Promíchejte s obsahem pánve a ohřívejte asi deset minut.

Přidejte nasekanou bazalku a petrželku.

Uvařené těstoviny sceďte, ale nechejte si asi půl hrnku vody, ve které se vařily. Těstoviny vsypejte do pánve a promíchejte s omáčkou. Pokud se vám zdají příliš „suché“ a omáčky málo, můžete přilít vodu, kterou jste si nechali stranou. Opět promíchejte a podávejte posypané nastrouhaným parmezánem, ozdobené bazalkou a petrželkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Těstoviny jsou perfektní. Třeba...

špagety carbonara

těstoviny

Špagety Alfredo

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková a Míša Šůša

Reklama