Reklama

pumo

Suroviny

dýni Hokaido (nebo nějakou jinou jedlou)
brambory
cibuli
olivový olej
sůl
pepř
skořici
chilli
řecký jogurt - případně zakysanou smetanu

Postup

Dýni nakrájíme na měsíčky, brambory a cibuli na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme a polijeme troškou olivového oleje.

V hmoždíři rozdrtíme pepř, sušené chilli papričky a skořici. Pokud nemáte hmoždíř, můžete samozřejmě použít všechno koření mleté, není potom ale tak výrazné.

Chilli si dávkujte dle vaší chuti a stupně pálivosti papriček (viz tip níže)

Kořením poprašte zeleninu v misce, promíchejte a dejte péct na 180 °C asi 45 minut.

Podávejte horké se studeným dresingem. Ten připravíte jednoduše osolením a opepřením jogurtu či zakysané smetany.

Co se týká množství koření, co jsem použila do směsi - na půl menší dýně, 4 brambory, 1 cibuli jsem použila 4 kuličky pepře, 1 a půl chilli papričky (používám ty s pálivostí kolem 100000 SHU) a čtvrt lžičky mleté skořice.

O tom, jak se měří pálivost chilli a jiné zajímavé věci, se dočtete přímo u Beaute na jejím blogu.