Vaření

Pekelně pálivá pečená dýně

pumo

Suroviny

dýni Hokaido (nebo nějakou jinou jedlou)
brambory
cibuli
olivový olej
sůl
pepř
skořici
chilli
řecký jogurt - případně zakysanou smetanu

Postup

Dýni nakrájíme na měsíčky, brambory a cibuli na kousky. Vložíme do zapékací misky, osolíme a polijeme troškou olivového oleje.

V hmoždíři rozdrtíme pepř, sušené chilli papričky a skořici. Pokud nemáte hmoždíř, můžete samozřejmě použít všechno koření mleté, není potom ale tak výrazné.

Chilli si dávkujte dle vaší chuti a stupně pálivosti papriček (viz tip níže)

Kořením poprašte zeleninu v misce, promíchejte a dejte péct na 180 °C asi 45 minut.

Podávejte horké se studeným dresingem. Ten připravíte jednoduše osolením a opepřením jogurtu či zakysané smetany.

Co se týká množství koření, co jsem použila do směsi - na půl menší dýně, 4 brambory, 1 cibuli jsem použila 4 kuličky pepře, 1 a půl chilli papričky (používám ty s pálivostí kolem 100000 SHU) a čtvrt lžičky mleté skořice.

O tom, jak se měří pálivost chilli a jiné zajímavé věci, se dočtete přímo u Beaute na jejím blogu.

   
03.11.2010 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [5] hubajda [*]

    gabcahovorkova — #4 to stejne aj ja ne ne

    superkarma: 0 16.11.2012, 09:48:44
  2. [4] gabcahovorkova [*]

    Dýni nemáme rádi, vůbec z ní nic nedělám. Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #5
    superkarma: 0 29.11.2010, 10:29:43
  3. [3] ivetinkav [*]

    ne ne to není můj vkus, Sml23

    superkarma: 0 26.11.2010, 14:03:31
  4. avatar
    [2] DanaD [*]

    enka1 — #1 na tchyni by bylo potreba vic pepre a cili Sml24

    superkarma: 0 03.11.2010, 08:22:38
  5. avatar
    [1] enka1 [*]

    Já četla tchýněSml16

    1. na komentář reaguje DanaD — #2
    superkarma: 0 03.11.2010, 07:42:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme