Vaření

Pekař peče housky, my pečeme zdravě i bez lepku

MoulinexZnačka Moulinex přináší na český trh dvě horké novinky na pečení nejen chleba. Pekárna na chleba Moulinex Nutribread se vyznačuje množstvím programů pro bezlepkové a zdravé pečení. Pro zdravé pečení zde najde tři lehce nastavitelné programy – rychlý celozrnný, celozrnný a bez soli. Další tři programy nabízejí možnost pečení bez lepku – bezlepkový slaný, bezlepkový sladký a bezlepkový bez soli. Sami si tak jednoduše a pod plnou kontrolou připravíte svůj oblíbený chléb či moučník.

Oproti tomu pekárna s patřičným názvem Bread of the world naznačuje, že na cestě okolo světa ochutnáte mnoho nových možností pečiva či jiných výrobků. V celkem 19 programech naleznete například program na bagety, žemle, koláče a džemy.

„Dle našich průzkumů je pořízení domácí pekárny čím dál více aktuální“, říká Petra Vrabcová, manažerka produktu Moulinex a dodává: „Díky osvětě a péči o zdraví se celé rodiny snaží o zdravější způsob svého života. Konzumace pečiva ze správných obilovin či jiných ingrediencí je základ při různých dietách či zdravotních omezeních, jako je například celiakie, se kterou se setkáváme čím dál tím častěji“.

MoulinexDomácí pekárny nám přinášejí do života nejen možnost připravit si vlastní chléb, ale také pro mnoho kuchařek či kuchařů, kteří preferují způsob domácí výroby, časově úspornou a velice nenáročnou přípravu pečiva. V takové pekárně si snadno a bez námahy upeče chléb i úplný začátečník a bezesporu je taková varianta přípravy pečiva levnější, nežli zakoupení pečiva hotového. V domácí pekárně je možnost upéct chleba na několik způsobů, a k tomu ještě zdravě či dietně, jako například novinka značky Moulinex nabízející více programů na bezlepkový či zdravý chléb. Svůj domácí chléb si dále můžete vylepšit třeba sušenými rajčaty nebo olivami, připravit jej z celozrnné, vícezrnné nebo kukuřičné mouky, se sýrem či s otrubami nebo například stále populárnější quinoa se dá přidat do bagetek. Nemáte už chuť?

Pekárna Moulinex Nutribread – zdravě i dietně

MoulinexJiž v názvu slovo „nutri“ napovídá, že se jedná o něco zdravého, ale zároveň velmi chutného. Domácí pekárná Moulinex Nutribread vychází vstříc trendu dnešní doby a je odpovědí na požadavky zdravého nebo bezlepkového pečení. Je-li základem vašeho stravování zdravá a vyvážená strava, stačí si jen vybrat ze tří programů pro zdravé pečení – celozrnný, rychlý celozrnný či bez soli. Každý z nás přece ví, že celozrnná, vícezrnná nebo například kukuřičná mouka je pro náš organismus mnohem lépe stravitelná, než klasická bíla pšeničná mouka.

To stejné platí, máte-li bezlepkovou dietu. Opět lehce vybíráte ze tří programů – bezlepkový slaný, bezlepkový sladký a bezlepkový bez soli. Péct můžete pečivo z brambor, rýže, kukuřice, pohanky, sóji, luštěnin, amaranthu a mnoha dalšího. Principem bezlepkové diety je totiž vyhnout se některým základním potravinám, jako je např. pšenice (včetně špaldy), ječmen, žito, žitovec (triticale), oves, ale také krupice, knedlíky či běžné pečivo. Pro ty, kdo jsou nuceni být na tzv. bezlepkové dietě, je tedy více než vhodné pořídit si domácí pekárnu na chleba a pečivo.

Pekárna nabízí celkem 15 programů, je k dispozici s kuchařkou s celkem 25 recepty, z čehož 12 receptů je na bezlepkové produkty. Můžete volit z různých velikostí chleba: 500 gr. 750 gr. a 1000 gr. Pokud chcete vidět a vědět, co přesně jíte, je Nutribread tou pravou volbou. Míchání ingrediencí, ať už slaných či sladkých, se meze nekladou. Ochutnejte tak např. olivový, bramborový či ořechový chléb. Speciální programy si již pohlídají správnou teplotu a délku pečení tak, aby živiny zůstaly zachovány.

Moulinex Bread of the World

MoulinexOcení ji ti, co mají rádi variabilitu. Devatenáct programů vybízí k vyzkoušení nejen chleba či baget, ale i ke zpracování džemu, těstovin a co více, odborníci říkají, že nejlepší kynutý knedlík je právě z pekárny na chléb. Ranní spáči ocení funkci odloženého startu. Tedy večer připravíte a ráno máte čerstvé pečivo ke snídani ještě teplé. A co se skrývá v receptech za poklady? Můžete vyzkoušet např. Indické placky Naan, Savojský bochník, chléb s ementálem, holandský chléb či chléb s olivovým olejem a parmskou šunkou.

Chléb, pečivo a zdraví

Pokud se opravdu chcete více zaměřit na zdravou stravu během dne, je důležité brát v potaz několik základních pravidel.

Obiloviny a výrobky z nich (tedy i pečivo) mají tvořit základ jídelníčku. Nejdůležitějším kritériem při výběru pečiva je obsah vlákniny a obsah sodíku. Zdravé pečivo obsahuje co nejvíce vlákniny a co nejmenší podíl sodíku. Zároveň najdeme v pečivu i sacharidy.

Dobrým zdrojem sacharidů je pečivo a cereálie, které jsou bohaté také na vitaminy, minerální látky a vlákninu. Jejich množství závisí na tom, zda je pečivo bílé nebo celozrnné, zda jsou cereálie celozrnné. Více zdraví prospěšných látek obsahují celozrnné výrobky, které jsou tak vhodnější pro zdravou výživu. Bílé pečivo naopak tělu dodává téměř pouze sacharidy a samotnou energii, z jídelníčku by proto mělo tvořit jen menší část. Celozrnné pečivo je pro zdraví i linii důležité hned z několika důvodů: obsahuje velké množství vlákniny a důležitých živin. A těch máme obecně v jídelníčku nedostatek. Přitom právě vláknina napomáhá správnému trávení, snižuje glykemický index potraviny, čímž i zpomaluje vstřebání cukrů do krve. Tím pomáhá v prevenci nadváhy, diabetu i rakoviny. Pravý celozrnný chléb by měl obsahovat alespoň 80 procent celozrnné mouky. Za den si můžeme v jídelníčku dopřát 1-2 porce pečiva a 1 menší přílohu. Rozhodně není dobré přílohy a pečivo vyřadit, jelikož naše tělo potřebuje vyvážený příjem sacharidů během celého dne. Jsou pro nás zdrojem energie a ve vhodném množství spolu s bílkovinami, budeme plni energie a váha bude klesat. Jen je důležité vybrat vhodný druh pečiva, kterého je v současné době velmi široký výběr.

Více na www.moulinex.cz

Moulinex

K dostání v běžné obchodní síti za cenu: Nutribread 3.199 Kč, Moulinex Bread of the World je za doporučenou cenu 4.999 Kč.

   
20.06.2013 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [16] bedomedo60 [*]

    nemám pekárnu a pečien chleba v trôube a je fain ale radčej pečiem koláče a zákusky chlieb len keď toje nutné ked zabudnem kúpiť.Radeji se vydovádim na koláčoch buchtách zákuskoch a dotách to ma baví a mám steho pasiu

    superkarma: 0 12.07.2013, 20:32:06
  2. [15] akčak [*]

    pár sousedu pekárnu má ,ale říkají ,ze začátku jsme pekli stále ,nyní vubec

    superkarma: 0 30.06.2013, 21:00:06
  3. [14] Trefa [*]

    Trefa:ja pekarnu nemam a pecu na kazdou nedeli a velice rada.

    superkarma: 0 25.06.2013, 12:28:09
  4. [13] martinik [*]

    NSml15emáme pekárnu, ale někteří, o ji mají, tak ji používají jen na mísení těsta a nepečou v ní. Tak nevím.

    superkarma: 0 23.06.2013, 10:22:05
  5. avatar
    [12] Eva_CZ [*]

    Tuhle pekarnu mam, ale chleba nepecu, nenavidim ty domaci chleby. Mam ji na testo. Sml22

    superkarma: 0 21.06.2013, 00:17:02
  6. avatar
    [11] daska59 [*]

    arminka — #10 Občas žasnu, bez kolika věcí jsem zatím přežila Sml30

    superkarma: 0 20.06.2013, 18:42:43
  7. avatar
    [10] arminka [*]

    Jindriska8 — #7 nic si z toho nedělej, já také ne a nechybí mi Sml30

    1. na komentář reaguje daska59 — #11
    superkarma: 0 20.06.2013, 18:39:16
  8. avatar
    [9] tauferova monika [*]

    Peču docela hodně,tak by se pekárna hodilaSml22....asi budu muset napsat JežíškoviSml30

    superkarma: 0 20.06.2013, 14:24:37
  9. avatar
    [8] Hanula [*]

    Sml16pekárnu nemám, ale uvažuji o ní.... v poslední době mám doporučený ječný chléb a ten není moc k sehnání. Našla jsem pekárnu v Radotíně, tak tam jednou za čas sjedu a koupím chleba do mrazáku. Moc mi chutná...Sml22

    superkarma: 0 20.06.2013, 13:21:38
  10. avatar
    [7] Jindriska8 [*]

    Nemám pekárnuSml23

    1. na komentář reaguje arminka — #10
    superkarma: 0 20.06.2013, 12:23:42
  11. avatar
    [6] terezalah [*]

    pekárnu máme doma a je super :)

    superkarma: 0 20.06.2013, 08:46:26
  12. [5] magic11 [*]

    taky peču chleba doma, kváskový, ale bez pekárny, jen tak v troubě. Včera jsem byla na kurzu kváskového pečení a bylo to super, sice vedro jako v peklo, ale vybavená dalšími vědomostmi Sml67

    superkarma: 0 20.06.2013, 08:21:16
  13. [4] EvaKa [*]

    Chleba peču skoro každou neděli, protože je u nás obchod zavřený a jezdit o víkendu do supermaketu, tak si teda neděli nepředstavuji. Recept je velice jednoduchý, těsto se jen promíchá, žádné pracné hnětení. Děti prohlásili, že je lepší než z Globusu.

    superkarma: 0 20.06.2013, 07:28:01
  14. avatar
    [3] lenig [*]

    peču si doma, taky zdravě a hlavně chutně Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 20.06.2013, 07:04:33
  15. avatar
    [2] marde [*]

    Chleba peču i bez pekárny, ale hodila by seSml16

    superkarma: 0 20.06.2013, 06:34:26
  16. [1] lidicka [*]

    O pekárně uvažuji, článek mně inspirovalSml22

    superkarma: 0 20.06.2013, 05:37:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme