Vaření

Pečivo? Jedině čerstvé a křupavé!

Jedním z kroků zdravého stravování je také správný výběr pečiva. A ten není zrovna jednoduchý. Jak se zorientovat v široké nabídce rohlíků, chlebů, dalamánků, kaiserek a bulek v pekařských pultech obchodů? Nejlepší je jít na jistotu. 

pečivo

Důležitým faktorem při výběru pečiva je jeho čerstvost. Nejen vzhledem ale i kvalitou. Právě rozpečené pečivo není totéž, jako pečivo vyložené do regálů rovnou z pece. A takové pečivo je k dostání například v hypermarketech Globus. Tam máte jistotu čerstvosti každý den. V každém hypermarketu Globus v České republice mají vlastní pekárnu. Jejich pekaři a pekařky od časného rána pečou nejrůznější pečivo a chléb. Jen z kvalitních surovin a včetně vlastního žitného kvasu, který má prospěšné účinky pro zažívání a trávení.

pečivo

Pro zdravější způsob stravování je dobré dávat přednost pečivu vícezrnnému či cereálnímu, které obsahuje vyšší podíl vlákniny. Sáhnout můžete například po cereální kaiserce či vícezrnné bulce. Na trávení má blahodárný účinek například žitný kvasový chléb. Kvas mu dodává příjemnou vůni a nakyslou chuť a taky delší trvanlivost. Když v Globusu tedy sáhnete například po Žitném chlebu, který obsahuje pouze 100% žitnou mouku, nebo žitno-pšeničném chlebu Horal, rozhodně neuděláte chybu.

Žitný chléb x 1000 g najdete v úseku pekařství v hypermarketu Globus, obvykle za 29,90 Kč.

Ve většině hypermarketů Globus také:

Vícezrnnou bulku najdete v úseku pekařství v hypermarketu Globus, obvykle za 5,90 Kč.

Cereální kaiserku najdete v úseku pekařství v hypermarketu Globus, obvykle za 3,50 Kč.

 

Poradna: Víte, jak poznáte čerstvý chleba?

Radí: Pavel Meduna, vedoucí pekárenského úseku Globus.

Poctivý tradiční chléb obsahuje pouze čtyři základní ingredience – žitný kvas, mouku, vodu a sůl. V dnešní uspěchané době spousta pekařů poctivost vypouští a namísto zadělávání kvasu používají různé přísady a urychlovače. Dobrý chléb by měl být správně propečený a měl by mít kůrku 3 až 4 mm tlustou. Právě díky té zůstává ve střídce potřebná vlhkost, která má vliv na delší trvanlivost chleba. U kvalitního a dobře upečeného chleba uslyšíte při poklepání na jeho vypečenou kůrku to, co se vám u těch průmyslově vyrobených nestane – kvalitní chléb totiž „zvoní“. Kvalita pečiva se odvíjí od kvasu. Jeho vyhotovení není jednoduchá záležitost. Pro skutečně kvalitní žitný kvas je nutné dodržet postupy a jasně daná pravidla, jako je příprava základu, dodržení potřebné doby vymíchání, dodržení teplot mouky a vody atd. Výroba skutečně kvalitní žitného kvasu trvá mnoho hodin. Právě díky tomu se potkáte ve spoustě prodejen jen s dopékaným pečivem, jehož rozpečení není už tak časově náročné.

www.globus.cz

glo

   
24.01.2017 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [8] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 24.01.2017, 16:21:43
  2. [7] MARIE MATEJKOVA [*]

    Občas si upeču doma,hlavně o víkendu. Hlavně,že neprodávají pouze rozpečené,to nemusím.

    superkarma: 0 24.01.2017, 12:43:36
  3. avatar
    [6] judi [*]

    Pečivo z Globusu je opravdu chuťově výbornéSml67Sml67Sml59

    superkarma: 0 24.01.2017, 12:37:55
  4. avatar
    [5] koralek59 [*]

    Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 24.01.2017, 11:33:04
  5. avatar
    [4] RenataMor [*]

    chlebík si peču doma v troubě

    superkarma: 0 24.01.2017, 10:47:53
  6. [3] bobani [*]

    čerstvé křupavé miluji . a koupím jej všude

    superkarma: 0 24.01.2017, 09:46:34
  7. avatar
    [2] amphora [*]

    Sml80Sml31 čerstvé pečivo koupené v super hyper marketu?? To je utopie,velice nepravděpodobné i přesto, že v některých mají pekárnu !! A věřit tomu, že jen nerozpékají...to už vůbec.Sml23

    superkarma: 0 24.01.2017, 08:30:47
  8. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    máme rádi čerstvé pečivo,občas ho i pečuSml67

    superkarma: 0 24.01.2017, 01:20:09

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme