Domácnost

Pečete v domácí pekárně?

Domácí pekárny jsou stále větším hitem, ale pozor! Pečivo z nich je tak dobré, že můžete klidně za rok ztloustnout i o deset kilogramů.

Aspoň to se stalo mojí dobré kamarádce. K Vánocům dostala domácí pekárnu a začala na ní vytvářet takové dobroty, že nebylo v ničích silách odolávat. Chleba hrozinkový, ořechový, francouzský, celozrnný plný křupavých semínek, buchty, koláče, pizzy, nadýchané croissanty.

Díky programům měla celá rodina každé ráno vše čerstvé a teplé. V tom případě je jasné, že místo jednoho gumového rohlíku ze včerejška každý snědl rovnou tři čerstvě upečené. Do roka a do dne to ale dělalo deset kilo váhy navíc. A teď se kamarádka pekárny zbavuje. Celá rodina začala cvičit a ráno snídat zase včerejší „gumáky“.

Jaké máte zkušenosti s domácí pekárnou? Je to dobrá investice, nebo jen doma zbytečně zabírá místo?

   
13.10.2009 - Dům a byt - autor: Simona Škodáková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [35] Mopsička [*]

    Domácí pekárnu mám a využívám ji pořád,

    superkarma: 0 25.10.2009, 14:59:31
  2. [34] week [*]

    Pekárnu doma nemáme, ale prý je to fajn věcička v domácnosti. Tedy pokud se využívá a jen se na ni nepráší.

    superkarma: 0 24.10.2009, 19:24:30
  3. [33] Osmimetrová anakonda visící na větvi [*]

    Anime Otaku — #28 Hnětače odstraňuji po posledním hnětení - ještě než se chleba začne péct, aby se do něj nezapekly. Já na pekárničku nedám dopustit. Peču v ní výborný chleba a zadělávám kynuté těsto. Krásně to prohněte a vykyne...  Je to naprosto bezbolestné a pohodlné Sml22.

    superkarma: 0 24.10.2009, 10:39:16
  4. [32] agent007 [*]

    Zatím ji nemám, ale kdo ví...

    superkarma: 0 23.10.2009, 21:01:08
  5. [31] agent007 [*]

    Zatím ji nemám, ale kdo ví...

    superkarma: 0 23.10.2009, 21:01:07

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] Tebi [*]

    Sml30 ta moje ty batery ještě rozkrojí, natře máslem a obloží salámem...

    superkarma: 0 18.10.2009, 19:10:06
  2. [29] irena114 [*]

    Domácí pekárna je super věc...

    superkarma: 0 15.10.2009, 18:17:43
  3. [28] Anime Otaku [*]

    Chtěla bych se zaptat jak to s tou pekárnou funguje, když má třeba funkci na bagety - to mi umíchá těsto a vyválí bagety, nebo se potom těsto tvaruje ručně a do pekárny se dává upéct? a jak se odstraní hnětací metky třeba z chleba?

    1. na komentář reaguje Marguerita — #33
    superkarma: 0 14.10.2009, 16:30:17
  4. avatar
    [27] sweety77 [*]

    Letos jsem si napsala Ježíškovi Sml54 U kamošky jsem chleba chutnala a byl vynikající Sml59

    superkarma: 0 14.10.2009, 11:13:50
  5. [26] libuja [*]

    no žena-in je tím pověstná, že bere jinde něco, co jí nepatří a je to tu zas..... Sml68

    superkarma: 2 14.10.2009, 08:53:08
  6. avatar
    [25] STECKA [*]

    Domácí pekárnu mám taky a zatím nikdo v rodině nepřibralSml23.Záleží taky na výběru co pečete a z čeho a hlavně kolik toho sníte.Před koupi pekárny jsem kynuté těsto nebo knedlíky vůbec nedělala.Na pekárnu nedám dopustit.Nelíbí se mi,že používáte fotky z jiného vebu a bez souhlasu autoraSml31Sml57Sml68

    superkarma: 2 14.10.2009, 07:49:40
  7. avatar
    [24] *modrá [*]

    Pekárnu zatím nemám, obávám se nabraných kil z čerstvého teplého chlebíka Sml57

    superkarma: 0 14.10.2009, 07:46:05
  8. avatar
    [23] Alenka0010 [*]

    Taky mám pekárnu, loni jsem nám ji koupila na Vánoce, peču většinou jen chleba a makovec...

    superkarma: 0 14.10.2009, 07:24:20
  9. [22] mrowiecova [*]

    Ano,peču! Peču do 2den chléb.Je to super vymoženost.Dle mého názoru je nejlepší pekárna od EtySml67Sml67

    superkarma: 0 14.10.2009, 07:12:51
  10. avatar
    [21] Juana [*]

    http://domacipekarny.dama.cz/

    superkarma: 2 14.10.2009, 03:37:52
  11. avatar
    [20] Eva_CZ [*]

    *vyborny

    superkarma: 0 14.10.2009, 02:20:21
  12. avatar
    [19] Eva_CZ [*]

    RenataP — #11 http://www.receptiky2008.estranky.cz/

    Vypestovala jsem kvasek a byl vybrony, ale v pekarne jsem ho nepekla. A testo misil robot, bylo ho moc, delala jsem myslim z vetsiho mnozstvi, uz si to nepamatuju. Ten kvasek je uplne jednoduchej, jen to trva par dni. Asi 4.

    superkarma: 0 14.10.2009, 02:20:04
  13. avatar
    [18] Eva_CZ [*]

    Mne to z pekarmy nechutna, dala bych si ceskej gumovej rohlik. Pekarna mi pouze micha a kyne testo.

    superkarma: 0 14.10.2009, 02:16:31
  14. avatar
    [17] bobe9 [*]

    Pro autorku článku: Také se připojuji ke zveřejnění fotky bez vědomí autorky fota a hlavně výrobku.

    superkarma: 1 13.10.2009, 23:35:08
  15. avatar
    [16] Linde [*]

    Pekárnu mám dva roky, obden pečeme chléb, když se mi chce, peču koláče nebo vánočku a naučila jsem se ji využívat na mísení a kynutí těst na koláče a knedlíkySml59

    superkarma: 0 13.10.2009, 20:04:56
  16. avatar
    [15] *Betyna [*]

    Já také, je to opravdu fotka Andy - tohle se nedělá? Sml80

    superkarma: 3 13.10.2009, 19:26:13
  17. [14] harmony [*]

    V domácí pekárně se dělá i celozrnný chléb z kterého snad až tolik nepřiberete a hlavně víte co v něm máte.

    Jinak tu fotku také znám z Dámy!

    superkarma: 1 13.10.2009, 19:09:17
  18. avatar
    [13] Tebi [*]

    RenataP — #11musela by sis vypěstovat kvásek, bez toho chlebový chleba neupečeš... RenataP — #11

    superkarma: 0 13.10.2009, 18:03:08
  19. avatar
    [12] Tebi [*]

    Sml80 Simono Škodáková - co ta FOTKA, vždyť je to fotka Andy z magazínu www.dama.cz - má ji ve svojí fotogalerii, to je její výrobek!

    http://foto.dama.cz/foto.php?f=220138

    superkarma: 3 13.10.2009, 17:29:37
  20. avatar
    [11] RenataP [*]

    taky jí využívám většinou jen na mísení těsta a bezkonkurenční peče nejlepší vánočku....

    Jinak chleba ani moc ne, jen olivový, ale takový ten klasický, obyčejný... to neumím, nebo na něj nemám recept, ani chlebová mouka to nevylepšila. Máte-li někdo receptík, písněte mi ho prosím do SZ...Sml79díííííky, ráda bych tomu chlebu sakriš přišla na kloub.

    1. na komentář reaguje Tebi — #13
    2. na komentář reaguje Eva_Fl — #19
    superkarma: 0 13.10.2009, 16:47:55
  21. avatar
    [10] Mon-ika [*]

    Já jsem s ní velmi spokojená.Nebavilo mě mísit kynuté těsto.Teď to hodím vše do trouby a jen čekám a pak vytvářím buchtičky,záviny,rohlíčky...A knedle už vůbec nekupuji.Sml59

    superkarma: 0 13.10.2009, 16:20:36
  22. avatar
    [9] Solei [*]

    jo je to bezvadná věc

    superkarma: 0 13.10.2009, 15:27:37
  23. avatar
    [8] Juana [*]

    Mám už druhou, první odešla po více než deseti, spíš třinácti letech provozu (byl to jeden z prvních modelů). Taky v tom dělám hlavně kynuté těsto, buď klasické na knedlíky, na buchtičky se šodo, na ovocné koláče, nebo různé kombinace na dalamánky nebo housky - zkouším různé mouky, různá semínka, někdy sýr, cibuli, bylinky. Někdy to nechám na upečení chleba, jindy to dopeču v troubě právě jako třeba dalamánky. Je to ideální pro případ, kdy dojde doma pečivo a už se mi nikam nechce - zapojím fantazii a peču. Sml30

    superkarma: 1 13.10.2009, 15:12:47
  24. avatar
    [7] Eliana [*]

    Máme už asi 4 roky, zpočátku jsme hodně pekli chleba, ale teď spíš občas nechám udělat těsto.. na koláče, ciabatty a další dobrůtky....

    superkarma: 0 13.10.2009, 14:59:16
  25. avatar
    [6] erKa [*]

    mam je porad v provozu Sml67

    superkarma: 0 13.10.2009, 14:54:19
  26. avatar
    [5] peknaholka [*]

    Mám jí, pečeme hlavně chleba, hrozně mně baví, že je to můj chleba, na který mi nikdo nešahal (pekaři, skladníci, prodavačky, lidi...)

    superkarma: 0 13.10.2009, 14:25:39
  27. avatar
    [4] kwiny [*]

    Používám. Nejvíce na kynuté těsta.Sml58

    superkarma: 0 13.10.2009, 14:15:16
  28. avatar
    [3] Akdar [*]

    Používám, ale spíš jen na umíchání těsta.Sml67 Sml22 Pak už peču v troubě. Sml53

    superkarma: 0 13.10.2009, 14:12:09
  29. avatar
    [2] maje [*]

    mám a jsem maximálně spokojená. dělám v ní těsto na pečivo, kynuté, když jsem na chatě, tak v ní peču různé buchty,... a mezi námi, já se nevymlouvám na pekárnu, ale na sedavé zaměstnání (od té doby, co pracuji jako úřední šiml,mám totiž zadek jako valach)Sml52

    superkarma: 0 13.10.2009, 13:53:52
  30. avatar
    [1] Irena1 [*]

    používáme často a rádi, na chleba, buchtové těsto, umíchání těsta třeba na wafle, ale dá se v ní upéct i sekaná nebo udělat rýžová kaše apod. Sml67

    superkarma: 0 13.10.2009, 13:39:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme