Před námi je víkend a pro mnohé z nás sobota a neděle představují dny, kdy trávíme přípravou jídla trochu více času. Dnes Vám přinášíme z www.namasle.cz recept, který není úplně jednoduchý, ale určitě jím překvapíte jak rodinu, tak třeba i návštěvu. Plněné domácí rohlíčky se hodí jako jako předkrm nebo i lehká večeře. Vynikající náplň každého mile překvapí.

Příprava trvá asi 60 - 120 minut. Cca 10 porcí

Tento recept a další najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1

rohlicky

Domácí plněné rohlíčky

Ingredience

  • 380 g polohrubé mouky
  • 15 g Jihočeského másla
  • 200 ml Jihočeského mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 20 g čerstvého droždí
  • 90 g taveného sýra Primator
  • 100 g šunky
  • 30 g jarní cibulky
  • 1 vejce
  • sezamové semínko

Postup přípravy

  • Do mísy dejte mouku, rozpuštěné máslo, mléko, sůl, cukr, droždí a vypracujte těsto. Nechte jej na teplém místě vykynout. Kdo má pekárnu, může těsto připravit tam.
  • Po vykynutí z těsta vyválejte placku a vykrajujte nožem trojúhelníky. Položte si je špičkou od sebe a zhruba na dvě třetiny trojúhelníku nakrájejte na plátky tavený Primator a bohatě vyskládejte na kousky nakrájenou šunku a jarní cibulku. Směrem ke špičce zatočte.
  • Takto připravené rohlíčky vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě na teplém místě alespoň půl hodiny kynout.
  • Pak je pomašlujte rozkvedlaným vajíčkem, posypte sezamovým semínkem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut. Z uvedeného množství připravíte 15 středně velkých rohlíčků.

Za redakci vám přejeme dobrou chuť!

Reklama