Vaření

Pečený králík se zeleninou

králík pečený se zeleninou

Máte rádi králíka? Přinášíme vám další vyzkoušený recept do sbírky. Je jednoduchý a můžete ho kombinovat s mnoha přílohami. Bude výborný, když k němu přidáte brambory, noky nebo klidně rýži či těstoviny. Nechybí u něj lehká omáčka a hromádka zeleniny.

Králičích receptů není nikdy dost. Králičí maso je jemné, chutné a zdravé. Když ho správně připravíte, aby nebyl vysušený, a zvolíte k němu dobře suroviny, se kterými ho zkombinujete, určitě si pochutnáte. Jako my na našem dnešním receptu.

Suroviny

  • 1 králík
  • 5 větších nebo 10 menších mrkví
  • 1 pórek
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 bobkové listy
  • 200 ml smetany
  • sůl a pepř

pečený králík

Postup

Králíka omyjte a osušte. Ze všech stran, i zevnitř osolte a opepřete.

Mrkev oloupejte. Větší kusy překrojte podélně na čtvrtiny. Menší můžete nechat vcelku. Pórek překrojte také na čtvrtiny, použijte bílou i zelenou část. Cibuli oloupejte a nakrájejte na osminky. Všechnu zeleninu dejte do pekáčku a lehce osolte a opepřete.

Na zeleninu položte králíka. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky. Ty rozházejte po zelenině, dejte i dovnitř králíka a na králíka. Stejně tak bobkové listy. Přiklopte horním dílem pekáčku a dejte do trouby vyhřáté na 150 °C.

Pečte asi hodinu a půl. Záleží na velikosti králíka. Občas otevřete pekáč, podlijte a zkontrolujte. Až je maso měkké, zalijte smetanou a ještě patnáct minut dopečte na vyšší teplotu - 180 °C. Odkryjte a přelijte králíka výpekem se smetanou. Pečte pět minut odkryté.

Podávejte spolu se zeleninou, omáčkou a vybranou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Máte chuť na jinou úpravu králíka? Není problém. Stačí zalistovat naším magazínem!

králík na smetaně

králík na červeném víně

králík s fenyklem

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
22.08.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [7] JaninkaCh [*]

    Darmovzalova — #6 chanahd — #2 koho to zajímá? Já nejím vepřové. Proto neklikám na recepty s vepřovým. Logika ne?

    superkarma: 0 22.08.2016, 14:27:11
  2. [6] Darmovzalova [*]

    králíka nejím

    1. na komentář reaguje JaninkaCh — #7
    superkarma: 1 22.08.2016, 14:14:08
  3. [5] babos [*]

    Králík byl dnes k obědu. Vyzkouším recept příštěSml67

    superkarma: 0 22.08.2016, 13:41:09
  4. avatar
    [4] Hanyna [*]

    recept si schovávám, vyzkoušímSml22

    superkarma: 0 22.08.2016, 13:21:44
  5. [3] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 22.08.2016, 12:16:25
  6. avatar
    [2] chanahd [*]

    Tak králíka bohužel nejím. Měla jsem jako malá zakrslé králíčky... a prostě králíci jsou od té doby pro mě tabu. Nebyla bych schopná je sníst.

    1. na komentář reaguje JaninkaCh — #7
    superkarma: 0 22.08.2016, 10:35:23
  7. [1] bobani [*]

    to jsou mňamky !

    superkarma: 0 22.08.2016, 09:01:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme