Novinky

Pečený králík na tymiánu

Čtenářka Jiřina šla rovnou na věc a vysypala na nás svůj recept na pečeného králíka. Děkuji za příspěvek a inspiraci. Já králíka miluju pečeného s mrkví a česnekem, s chlupatým knedlíkem a se zelím.

Dobrý den, posílám příspěvek k dnešnímu tématu.

u nás doma je nejoblíbenější tento recept

  • 1 králík
  • 3 lžíce  rostlinného oleje
  • 2 ks cibule
  • 3 stružky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku (dávám domácí kečup)
  • špetka pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l vývaru nebo vody
  • hrst petrželky
  • tymián
  • sůl

Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelejeme porce na talíři a posypeme petrželkou.

Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Tento recept jsem dostala od kamarádky asi před 2 roky a od té doby když máme králíka tak ho jinak nedělám.

Pokud vyzkoušíte, přeji dobrou chuť. 

Jiřina
Text nebyl redakčně upraven


Jaké jídlo vaříte nejčastěji?

  • Proč?
  • Co po vás vaši jedlíci nejčastěji vyžadují a plníte jejich přání?
  • Kdo vás to jídlo naučil?
  • Podělte se o recepty…
  • Příběhy…
  • Fotky…
  • I videa…

vše směřujte na e-mail:

redakce@zena-in.cz

a jedna z vás získá zcela novou kuchařku Zdeňka Pohlreicha: VEJCE NEBO SLEPICE - 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny.

polraich.jpg

   
24.05.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. [13] Reni [*]

    Sml67 Králíka miluji na jakýkoliv způsob. Sml16

    superkarma: 0 24.05.2012, 23:45:18
  2. avatar
    [12] hubajda [*]

    u nas kralik by se tezko  hledal vetsinou kureci nebo veprove a hovezi na gulas nebo svickovou

    superkarma: 0 24.05.2012, 21:43:42
  3. avatar
    [11] denkas [*]

    U nás   se králik nejíSml80

    superkarma: 0 24.05.2012, 20:22:05
  4. avatar
    [10] Kytinkak [*]

    králíka mám tak 1x za rok a to pečeného

    superkarma: 0 24.05.2012, 20:20:57
  5. avatar
    [9] blesksoft [*]

    králíka děláme na vánoce na černo

    superkarma: 0 24.05.2012, 17:00:52
  6. avatar
    [8] ekleinovka [*]

    Králíka nevím od dob,kdy mi ho zabili a snedli

    superkarma: 0 24.05.2012, 16:17:45
  7. [7] Danulka K. [*]

    Králíka jíme docela často, ale na tymiánu jsem jej ndělala, příště jistě ozkouším. Rodina má hlášku známou ! Zase králíka! ... drž hubu

    superkarma: 0 24.05.2012, 13:22:32
  8. avatar
    [6] delfi.na [*]

    zrovna chci králíka dělat o neděli, tak každý recept dobrý. A tymián mám ve své mini bylinkové zahrádce na okně, že bych ho konečně použila Sml58

    superkarma: 0 24.05.2012, 13:13:39
  9. avatar
    [5] Jindriska8 [*]

    Králíky máme a tak se mi recept hodí,tymián taky roste v květináči.Sml22Sml22

    superkarma: 0 24.05.2012, 13:10:39
  10. avatar
    [4] pajda [*]

    ToraToraTora — #2 zkoušela jsi to s rozmarýnem? Králíky zas tak dlouho nepěstuji, takže každý recept je mi dobrý. Rozmarýn se mi zdá hodně aromatický, ale může to být zajímavé...zatím dělám na pepři, se šalvějí, řízky, na zelenině...

    superkarma: 0 24.05.2012, 13:07:52
  11. [3] Trefa [*]

    Trefa:ja kraliky nemam,tak ho nevarim.za mlada jsem ho pekla vzdy s veprovou krkovickou.

    superkarma: 0 24.05.2012, 13:04:23
  12. avatar
    [2] ToraToraTora [*]

    To vypadá opravdu dobře. Miluji ke králíkovi i rozmarýn nebo divoké koření, ale tymián je super. Letos ho mám za oknem a dávám ho někdy na pečené brambory nebo kuřecí steaky

    1. na komentář reaguje pajda — #4
    superkarma: 0 24.05.2012, 13:01:50
  13. avatar
    [1] pajda [*]

    To vypadá dobře. Asi vylovím ušáka z mrazáku.

    superkarma: 0 24.05.2012, 12:50:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme