Čtenářka Jiřina šla rovnou na věc a vysypala na nás svůj recept na pečeného králíka. Děkuji za příspěvek a inspiraci. Já králíka miluju pečeného s mrkví a česnekem, s chlupatým knedlíkem a se zelím.

Dobrý den, posílám příspěvek k dnešnímu tématu.

u nás doma je nejoblíbenější tento recept

  • 1 králík
  • 3 lžíce  rostlinného oleje
  • 2 ks cibule
  • 3 stružky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku (dávám domácí kečup)
  • špetka pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1/2 l vývaru nebo vody
  • hrst petrželky
  • tymián
  • sůl

Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého, dáme kýtu, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelejeme porce na talíři a posypeme petrželkou.

Podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.

Tento recept jsem dostala od kamarádky asi před 2 roky a od té doby když máme králíka tak ho jinak nedělám.

Pokud vyzkoušíte, přeji dobrou chuť. 

Jiřina
Text nebyl redakčně upraven


Jaké jídlo vaříte nejčastěji?

  • Proč?
  • Co po vás vaši jedlíci nejčastěji vyžadují a plníte jejich přání?
  • Kdo vás to jídlo naučil?
  • Podělte se o recepty…
  • Příběhy…
  • Fotky…
  • I videa…

vše směřujte na e-mail:

redakce@zena-in.cz

a jedna z vás získá zcela novou kuchařku Zdeňka Pohlreicha: VEJCE NEBO SLEPICE - 80 šťavnatých receptů z drůbeže a pernaté zvěřiny.

polraich.jpg

Reklama