Míša alias Šůša je nadšenou foodblogerkou, jejíž recepty jsou báječné na první pohled. Svůj blog Cooking with Šůša, který vám už asi nemusíme představovat, doplňuje více než sympatickým podtitulem: „Vařím s vínem. Občas ho přidávám i do jídla.“ Dnes připravila jednoduchý chřestový recept.

chrest

SUROVINY

  • chřest
  • 3 lžíce přepuštěného másla
  • 3 žloutky
  • šťáva z půlky citronu
  • hrubozrnná mořská sůl
  • pepř

Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.

Mezitím si připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.

Foto: www.tescorecepty.cz

Vyzkoušejte také:

špagety s chřestem

chrestova

 

Reklama