Novinky

Pečení je pro mne obřad

Čtenářka Placka0 nepeče každý den, ale když už, tak si dává záležet a považuje to za obřad. Děkuji Vám Placko0 za příspěvek. Z fotek na mne dýchla ta vůně. Áááách…

Dobrý den milé ženy.

Přiznávám se, že doma si peču vlastní chleba. Není nutné si pořizovat pekárnu. Peču v troubě jednoduše a chutně. Nepeču ale pravidelně, pečivo i kupuji. Necpu do něj žádné celozrnné semínka, které u nás nejsou v oblibě.

Z jedné dávky upeču dva menší bochníky a ta křupavá kůrka. Mňam. Já osobně si svůj kousek chleba k snídani či večeři ničím nemažu, trochu posolím a zapíjím čajem. A nasytím se až , až . Ze začátku jsem tápala, používala jsem obyčejnou mouku ale přišla jsem na to , že chlebová je lepší.

Jak to dopadne?

A vždy ji prosívám. Těsto se nakypří a lépe nakyne, tak mě to učila babička. Droždí používám sušené. Jednou se mi stalo, když jsem pekla k večeři, že jsem to přehnala s moukou a chleba mi kynul o 2 hodiny déle.

dopadlo to dobře

Když se mi chce hnětám ručně jindy použiju robot, ručně to sice stojí energii ale jde vidět ta práce:).  V pekárnách je to jen sama voda, mouka a kapka tepla. Pečení chleba je pro mne obřad, musím si na to udělat čas. Pak stačí zapojit zrak, čich, chuť, hmat :)  Ze začátku to chce trénink. Hezký den
Placka0


Můj vztah k chlebu

  • Pečete si vlastní chléb? Prozradíte recept?
  • Nedáte dopustit na bochník šumavy?
  • Nebo dáváte přednost rohlíkům, nebo bagetám?
  • Milujte černé chleby se semínky?
  • S čím si chleba nejraději mažete?
  • Vyrábíte si vlastní kvásek?
  • Pořídila jste si pekárnu na chleba? Používáte ji?
  • Vítáte hosty chlebem a solí?
  • Co pro vás znamená chléb?

Vaše úvahy, recepty, příběhy, fotky, videa, prostě vše, co vás k tomuto tématu napadne, posílejte na známý redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

A já dnes na konci editace odměním jednu z vás, co přispějete, dvěma krásnými knihami.  První je k tématu: Chléb v hlavní roli od Mileny Volfové a druhá je z edice Hubneme s rozumem od Ivy Málkové a Jany Dostálové a jmenuje se: Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí.

   
08.08.2013 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [8] monkee [*]

    maje — #5 Sml22 Fotka chleba na mřížce je pro všechny, co se kdy byli podívat u "Cuketky", notoricky známá.

    superkarma: 0 08.08.2013, 11:15:43
  2. [7] Rikina [*]

    secret — #6 nejen fotky. I ten text je prakticky opsaný z "cuketky" - lehce modifikovaný, ale některé věty jsou obšlehnuté skoro doslova. Sml80 Když už někdo opisuje, tak by měl aspoň méně okatě. Sml57 Sml68

    superkarma: 0 08.08.2013, 10:01:26
  3. [6] murat [*]

    kradené fotky? Sml80

    1. na komentář reaguje Rikina — #7
    superkarma: 0 08.08.2013, 09:34:28
  4. avatar
    [5] maje [*]

    tak fotka je z blogu pana CuketkySml15

    jinak kváskový je daleko lepší

    1. na komentář reaguje monkee — #8
    superkarma: 1 08.08.2013, 09:32:03
  5. avatar
    [4] Hanula [*]

    Sml16šikula - voní mi až na stůl....

    superkarma: 0 08.08.2013, 09:18:03
  6. avatar
    [3] marde [*]

    Krásně se povedlSml67Byl by recept k dispoziciSml16

    superkarma: 0 08.08.2013, 09:17:20
  7. [2] V19 [*]

    lenig — #1 je jedno aký tvar má chlieb - hlavne,  že je chutnýýýSml59

    superkarma: 0 08.08.2013, 09:02:59
  8. avatar
    [1] lenig [*]

    krásnej chleba, pěkná ošatka, já mám jen kulatou, ale nevadí, i kulatý chleba je výbornýSml67

    1. na komentář reaguje V19 — #2
    superkarma: 0 08.08.2013, 08:35:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme