Období mezi Vánocemi a Novým rokem je tradičně ve znamení setkávání se s blízkými a přáteli. Lidé se scházejí ve slavnostně nazdobených domácnostech a rádi ochutnávají „konkurenční“ cukroví a jiné lahůdky, které přináší tento slavnostní čas. Nabídněte hostům něco skutečně netradičního, díky čemuž se vás pak budou nadšení strávnici ptát na recept.

Pokud chcete pro své přátele připravit opravdový gurmánský zážitek, věnujte pozornost spíše kvalitě než kvantitě. Silvestrovský stůl nemusí být přeplácaný.

My vám přinášíme hned šest rafinovaných tipů na slavnostní „nejen“ silvestrovské pohoštění, ve kterých nikdy nechybí kvalitní majonéza nebo tatarská omáčka Hellmann´s.

Tak šťastný a chutný nový rok!

brambůrky

 Pečené mini brambůrky s plátkem česneku a bylinkou

4 porce (8 jednohubek)

8 miniaturních brambor i se slupkou

2 větší stroužky česneku

snítka rozmarýnu

2 lžíce majonézy Hellmann´s Originál

hrubozrnná sůl

pepř

 

Brambory i se slupkou důkladně umyjeme, zabalíme do alobalu (všechny najednou) a upečeme cca 25 minut v troubě při 180°C. (Můžeme je také uvařit ve vodě). Upečené brambory nařízneme do kříže, dole pomocí prstů zmáčkneme, tak až se kříž nahoře otevře a naskládáme na plech s pečícím papírem.

Na stejný plech položíme česnek nakrájený na plátky. Vložíme pod gril na 220°C a grilujeme dozlatova (cca 5 minut). Poté zatepla přidáme noček z majonézy Hellmann’s Originál, posypeme hrubou solí a pepřem, ozdobíme upečeným plátkem česneku a nakonec zapíchneme jehličku rozmarýnu.

Reklama