Suroviny

chicken

1 velké kuře
150 g drůbežích jater
3 rohlíky
100 g másla
1 cibule
200 ml mléka
2 vejce
hrst nasekané zelené petrželové natě
strouhanka
majoránka
čerstvě mletý černý pepř
sůl

Postup

Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a v misce pokropíme mlékem. Utřeme změklé máslo a přidáme k němu rohlíky, umletá játra, žloutky a promícháme. Ušleháme si sníh z bílků. Na kousku másla zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme ke směsi, potom takém nasekanou petrželku. Důkladně promícháme a po troškách opatrně přimícháme sníh z bílků. Dochutíme pepřem, strouhankou a solí, můžeme zahustit strouhankou, případně zředit mlékem.
Nádivku necháme asi půl hodinky až hodinku odležet v chladu a plníme jí kuře.

Kuře ochutíme, jak to máme rádi, a pečeme dozlatova.

Dobrou chuť přeje Kateřina.

Reklama