Vaření

Pečené kuře na medu a zázvoru

pečené kuře se zázvorem a medem

Zázvor je zázrak, který v době chřipkových epidemií vládne spoustě domácností. Je výborný jako prevence, ale také jako léčba různých nemocí. Jenže je také velice chutný a tak ho můžete použít nejen do čaje.

V asijské kuchyni se zázvor používá do mnoha pokrmů. Když vyzkoušíte pár receptů, zjistíte, že v polévce pho je nepřekonatelný a zajímavou silnou chuť dodá i masům. Když ho navíc doplníte medem, máte skvělé pečené kuře.

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • sůl a pepř
  • 5 lžic medu
  • 1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu

Postup

Kuře si omyjte, osušte a připravte si marinádu.

Zázvor nastrouhejte najemno. Smíchejte s medem, olejem a sójovou omáčkou. Míchejte tak dlouho, dokud není hmota kompaktní. Přidejte trochu soli a pepř.

Vzniklou marinádu naneste na kuře. Díky medu k masu pěkně přilne. Kuře potřete marinádou i zevnitř.

Kuře dejte do pekáče, posypejte tymiánem a přiklopte víkem.

Pečte v troubě vyhřáté na 150 °C, asi hodinu. Délka pečení závisí na velikosti kuřete. Průběžně polévejte vypečenou šťávou.

Až je maso měkké, sejměte víko a nechejte dopéct křupavou kůrku.

Podávejte s čímkoliv, co máte rádi.

Dobrou chuť přeje Elly.

Zázračný zázvor! Inspirujte se našimi recepty.

zázvor naložený v medu

zazvorovyliker

Laksa Jamie Oliver

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
17.01.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [13] Radek Kříž [*]

    Abych byl přesnější, k eliminaci salmonelózy stačí 16 vteřin na 72 stupňů... Tedy bezpečná teplota je přesně 72. Uvádí se však teplota vyšší...

    superkarma: 0 17.01.2017, 22:59:36
  2. avatar
    [12] Radek Kříž [*]

    Neuspějete hlavně tehdy pokud nebudete péct na nižší teplotu. Když to dáte na 200 tak vám med se zázvorem zčerná a zhořkne. Těch 150 je horní hranice pečení... Já osobně bych to pekl na méně a déle... Kuřeti stačí vnitřní teplota 70 a je hotové...

    superkarma: 0 17.01.2017, 14:24:19
  3. [11] babinka [*]

    taky vyzkoušám.Sml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 17.01.2017, 12:42:11
  4. [10] MARIE MATEJKOVA [*]

    Vypadá to dobře. Stojí to za vyzkoušení Sml16

    superkarma: 0 17.01.2017, 12:04:21
  5. avatar
    [9] 135evik [*]

    Vyzkouším!Sml22

    superkarma: 0 17.01.2017, 10:57:06
  6. avatar
    [8] RenataMor [*]

    Sml80

    superkarma: 0 17.01.2017, 09:47:11
  7. avatar
    [7] amphora [*]

    Sml16 vypadá to hoooodně dobře...Sml67Sml67

    superkarma: 0 17.01.2017, 08:57:35
  8. [6] bobani [*]

    vyzkouším

    superkarma: 0 17.01.2017, 08:52:08
  9. [5] Andreadornova [*]

    Zní to lákavě Sml59

    superkarma: 0 17.01.2017, 08:33:31
  10. [4] funnka [*]

    judi — #3já ji dělala a uspěla

    superkarma: 0 17.01.2017, 08:23:28
  11. avatar
    [3] judi [*]

    Jednou jsem upekla kuře a dle receptu na něho dala nějakou marinádu s medem, ale neuspěla jsem.

    1. na komentář reaguje funnka — #4
    superkarma: 0 17.01.2017, 08:02:26
  12. avatar
    [2] jarka1234 [*]

    Dnes budu dělat špagety,ale jak vidím to kuřátko,tak mám chuť na něhoSml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 17.01.2017, 06:43:18
  13. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    tak to musím ochutnatSml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 17.01.2017, 01:07:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme