pečené koleno

Sotva jsme začali s pečením sladkého vánočního cukroví, už nevíme kde sezobnout kus dobrého masa. Také to tak máte? Co si třeba upéct dobré, správně nakořeněné vepřové koleno?

Suroviny

marináda:
ostrý kečup
cikánská omáčka (k dostání v obchodech, něco jako ostřejší, ochucený kečup)
staročeské koření
nové koření - celé
bobkový list - celý
jalovec - celý
česnek
černé pivo

sůl
zadní vepřové koleno

Postup

Kolena dva dny dopředu nařežeme a řádně nasolíme.
Z uvedených surovin připravíme marinádu, kterou po odležení kolena nalijeme na koleno a necháme dva dny uležet v chladu. Ne v lednici!
Dáme péct do vyhřáté trouby. Po hodině a půl pečení obrátíme a pečeme ještě další hodinu a půl.
V případě potřeby dopékáme ještě půl hodiny.

Podáváme s čerstvým chlebem a pivem. :-)

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama