Reklama

Řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou ideální do odlehčených letních jídelníčků. Šéfkuchař Honza Souček z restaurace La Casa Argentina pro tuto sezónu připravil i několik receptů z ryb a z mořských plodů. Dnes se inspirujte receptem na pečené kalamáry s limetkami, cherry rajčaty a chili balzamikovým krémem.

jj
Pečené kalamáry s limetkami, chili balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou a cherry rajčaty

  • 400 g čerstvých kalamárů (lze použít i mražené kroužky)
  • 125 g cherry rajčat
  • 3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 2 limetky
  • 2 lžíce nasekané plocholisté petržele
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 malá šalotka nakrájená najemno
  • 4 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce chili balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • salát a bílé pečivo jako příloha

Očištěné kalamáry z vnitřní strany lehce nařízneme do mřížky. Na rozpálenou pánev přidáme olivový olej a kalamáry zprudka opečeme společně s česnekem a šalotkou. Přidáme cherry rajčata, petržel, rozmarýn, chili balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou a šťávu z limetek. Dle potřeby osolíme. Necháme vše společně lehce opéct tak, aby se nám vytvořila dokonalá omáčka, kterou na závěr zjemníme máslem. Podáváme s bílým pečivem a listovým salátem.

Více informací a další recepty najdete na http://papadim.com/cs/