bram

Suroviny

6 velkých brambor
6 velkých mrkví
6 malých cibulí
6 petrželí
olivový olej
sůl a pepř

Postup

Brambory i zeleninu oškrábeme, cibuli oloupeme. Brambory pokrájíme na kousky, petržel a mrkev na širší kolečka, cibuli přepůlíme. Na vyšší plech nebo do pekáče nalijeme olej, nasypeme zeleninu a několikrát lehce protřepeme, aby se omáčela v oleji.
Osolíme a opepříme, můžeme posypat i čerstvými bylinkami. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C.
Pečeme asi 90 minut, v průběhu pečení zeleninu občas prohrábneme.

Tento recept jsme si oblíbili v době, kdy jsme měli po návratu z dovolené velký hlad a chyběly zásoby v lednici. Od té doby si takhle pravidelně pochutnáváme.

Dobrou chuť přeje čtenářka Irenka.

Reklama