Vaření

Pečené brambory se zeleninou

bram

Suroviny

6 velkých brambor
6 velkých mrkví
6 malých cibulí
6 petrželí
olivový olej
sůl a pepř

Postup

Brambory i zeleninu oškrábeme, cibuli oloupeme. Brambory pokrájíme na kousky, petržel a mrkev na širší kolečka, cibuli přepůlíme. Na vyšší plech nebo do pekáče nalijeme olej, nasypeme zeleninu a několikrát lehce protřepeme, aby se omáčela v oleji.
Osolíme a opepříme, můžeme posypat i čerstvými bylinkami. Dáme do trouby předehřáté na 180 °C.
Pečeme asi 90 minut, v průběhu pečení zeleninu občas prohrábneme.

Tento recept jsme si oblíbili v době, kdy jsme měli po návratu z dovolené velký hlad a chyběly zásoby v lednici. Od té doby si takhle pravidelně pochutnáváme.

Dobrou chuť přeje čtenářka Irenka.

   
25.08.2010 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [4] hubajda [*]

    jak neni maso to by me muj muz nejedl

    superkarma: 0 16.11.2012, 00:23:46
  2. avatar
    [3] kosík [*]

    Taky nevím proč je u receptu tento obrázek Sml23

    superkarma: 0 25.09.2010, 15:25:46
  3. avatar
    [2] špíta [*]

    veramarie — #1 Recept nevypadá špatně, ale jak píšeš, obrázek je jiný. Spíš bych řekla dost mimo, protože to jsou brambory ve slupce a s česnekem Sml80

    superkarma: 0 25.08.2010, 13:59:06
  4. [1] veramarie [*]

    Ahoj, může to být velmi dobré, ale mně se víc líbí ty pečené celé, jak jsou na obrázku. Nebo to patří k jinému receptu? Věra

    1. na komentář reaguje špíta — #2
    superkarma: 0 25.08.2010, 08:00:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme