Vaření

Pečené brambory s nivou

Jednoduché jídlo, ke kterému vám stačí sklenice dobře vychlazeného mléka.

Suroviny

větší brambory (podle počtu strávníků)
žervé (třeba Lučina)
200 g Nivy
kousek másla
4 stroužky česneku
pažitka nebo zelená petrželka

Postup

Brambory necháme ve slupce, ale pořádně je omyjeme. Z jedné strany nařízneme hluboký kříž a dáme péct na plechu vyloženém pečicím papírem asi na 200 °C. Během pečení se kříž rozevře a my můžeme pokračovat.
Utřeme si Lučinu, nivu a máslo. Tuto směs dáváme do středu brambor, ještě můžeme chvíli zapéct.
Servírujeme posypané pažitkou.

Dobrou chuť přeje Lulu.

   
28.08.2009 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. [17] jithule [*]

    mnamka

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:49:00
  2. avatar
    [16] saruz [*]

    brambory můžu na jakýkoli způsob Sml16

    superkarma: 0 21.11.2012, 08:28:21
  3. avatar
    [15] arminka [*]

    opravdu jednoduché Sml67

    superkarma: 0 13.11.2012, 23:27:22
  4. avatar
    [14] hubajda [*]

    dasad — #11 delas chute

    superkarma: 0 13.11.2012, 23:13:50
  5. avatar
    [13] dazou [*]

    mnam

    superkarma: 0 10.12.2009, 10:40:10
  6. [12] bles [*]

    udělala jsem rychlejší varianttu jako dasad a bylo to výborné. ještě jsem do té ramy rozmýchala v hrnečku lžíci pálivého kečupu hellmanss a bylo to báječné.

    superkarma: 0 24.09.2009, 20:18:07
  7. [11] dasad [*]

    ja si recept trochu urychlila, upect brambory a teple naplnit ramou creme bonjour - detem jsem dala bylinkovou, ja si dala s krenem a uz nezapekat, roztece se samo a byla to dobrota

    1. na komentář reaguje hubajda — #14
    superkarma: 0 03.09.2009, 10:19:58
  8. avatar
    [10] monkej [*]

    honuska — #9 Taky jsem to tak chtěla udělat, ale říkala, jsem si, že na poprvé budu držet receptu a jak to dopadlo. Příště už to tak udělám a zkusím to s těma tvarůžkama, aby to mělo větší grádySml57

    superkarma: 0 31.08.2009, 08:08:46
  9. avatar
    [9] honuska [*]

    monkej — #8 A proto je asi 10 min povařím ve vodě, pak nemůžou být tuhé.

    1. na komentář reaguje monkej — #10
    superkarma: 0 30.08.2009, 23:12:27
  10. avatar
    [8] monkej [*]

    Tak jsem dneska na večeři zkoušela ten zázračný recept, co každý vychvaluje, ale mě se to nějak nepovedloSml15. Brambory jsem měla v troubě hodinu a půl a pořád byli tvrdé a "pomazánky bylo nějak málo, i když jsem to měla ze 3 brambor, 200g nivy, jedné Lučiny, a másla. Tak jsem se na to těšila, ale zklamalo mě toSml68

    1. na komentář reaguje honuska — #9
    superkarma: 0 30.08.2009, 18:26:57
  11. avatar
    [7] houserop [*]

    Tohle jídlo milujuSml67 A moje máma brambory peče celé a tu "pomazánku" pak dává k tomu a cibulový salát. No ale to pak musí všichni spát s otevřeným oknem, niva, černek a syrová cibule Sml52Sml30

    superkarma: 0 29.08.2009, 22:36:26
  12. avatar
    [6] honuska [*]

    Když mám drobné brambory a letos jich budu mít asi hodně, tak je uvařím ve slupce, rozkrájím, posypu sušeným česnekem, mletým kmínem, vegetou, grilovacím kořením a pod. a dopeču, aby byly křupavé. S tatarkou dětem moc chutnají.

    superkarma: 0 29.08.2009, 22:31:22
  13. avatar
    [5] Myškomedvídek [*]

    navia — #2 NENAPSALA TO,ALE DO LUČINYSml67

    superkarma: 0 28.08.2009, 23:36:51
  14. avatar
    [4] peknaholka [*]

    Obměna s tvarůžky! Bomba!

    superkarma: 0 28.08.2009, 14:44:58
  15. [3] FAXÍK [*]

    jednoduchý a rychlý recept Sml67

    superkarma: 0 28.08.2009, 09:27:47
  16. avatar
    [2] navia [*]

    Ten česnek se dává do té Lučiny nebo kam?

    1. na komentář reaguje Myškomedvídek — #5
    superkarma: 0 28.08.2009, 07:35:26
  17. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    tyto brambory také občas dělám,jsou moc dobréSml79

    superkarma: 0 28.08.2009, 00:41:09

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme