Reklama

klobásky s brambory

Jednoduché jídlo z jednoho hrnce připravíte téměř bez práce. A kouzelné je i to, že použijete minimum nádobí. Prostě ideální jídlo na rychlý oběd, který zvládnete připravit i v běhu všedních dní.

Je více způsobů, jak můžete dnešní recept připravit. Záleží na vybavení vaší kuchyně. Máte-li doma oblíbenou remosku nebo její moderní alternativy, je práce ještě snadnější. Péct ale můžete i v troubě, v pekáči.

Použijte oblíbené klobásky. My jsme měli doma grilovací bavorské a byly výborné. Skvělá varianta budou ale také klasické klobásy od řezníka.

Suroviny

  • 800 g brambor
  • sůl a pepř
  • 500 g grilovacích bavorských klobásek
  • 1 plechovka fazolí v tomatě
  • 4 vajíčka

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na malé kousky. Dejte do pekáče nebo remosky, osolte a opepřete. Promíchejte a dejte zapékat. V troubě pečte na 160 °'C', 20 minut. V remosce také 20 minut.

klobásky s brambory

Po této době otevřete, opět promíchejte. Přidejte plechovku fazolí a ještě jednou promíchejte. Nahoru na brambory naskládejte klobásky. Opět dejte zapékat, na dalších 15 minut.

Otevřete a do brambor vyklepněte vajíčka. Do každé čtvrtiny zapékací nádoby jedno. Přiklopte a nechejte ještě 10 minut zapékat.

Po této době budou malé kousky brambor měkké, vajíčka ztuhnou, klobásky se pěkně opečou. Ještě můžete chvíli zapéct bez pokličky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Fazole jsou skvělé. Dopřávejte si je častěji. Inspiraci najdete na našem magazínu.

hovězí s fazolemi

toskánská fazolová polévka

kovbojská snídaně

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková