Slíbili jsme vám další čtenářský recept z bramborové výzvy. Čtenářka Michaela poslala zajímavý recept, který vás může inspirovat k chutné večeři.

pečené brambory s vejcem a čedarem

Tip na zapečené brambory je geniální. Kromě surovin, uvedených v receptu od Michaely, můžete použít i jiné, u vás doma oblíbené. Jiný druh sýra, jinou zeleninu, anglickou slaninu, kousky kuřecího masa. Získáte tím opravdu skvělou, nápaditou a hezkou večeři.

Suroviny (pro 2 osoby)

  • 6 velkých brambor pečených ve slupce
  • čedar
  • šunka
  • 6 vajec
  • 3 žampiony
  • jarní cibulka
  • sůl, pepř

Postup

Celé velké brambory ve slupce nejprve upečeme v troubě.

Po vychladnutí seřízneme brambory na jedné straně. Lžičkou opatrně vydlabeme vnitřek každé brambory. Jemně je osolíme a opepříme. Pak do brambor vložíme strouhaný čedar.

Přidáme orestovanou směs šunky, žampionů a jarní cibulky. Náplň by měla dosahovat zhruba do tří čtvrtin.

Nakonec do brambor rozklepneme celá vejce. Osolíme a opepříme. Takto připravené brambory pečeme v troubě ještě zhruba 15 - 20 minut. Žloutek by měl zůstat tekutý.

Dobrou chuť přeje Michaela.

Reklama