S přicházejícím létem se většina z nás snaží odlehčit jídelníček a do toho krásně zapadají recepty z ryb. Jejich chuť perfektně doplní řecké balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou, které mají širokou škálu využití a hodí se do české i mezinárodní kuchyně. Dnes si pro vás šéfkuchař Honza Souček připravil recept na pečenou pražmu plněnou salsou z rajčat, oliv a klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou.

Pečená pražma plněná salsou z rajčat, oliv a klasického balzamikového krému  Kalamáta Papadimitriou

kalamata

  • 4 filety pražmy
  • 125 g másla
  • 6 rajčat
  • 80 g najemno nakrájené šalotky
  • polévková lžíce nasekané plocholisté petržele
  • 4 lžíce nasekaných černých oliv
  • 3 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 1 citrón
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl a bílý pepř

Do pekáče vložíme filety pražmy kůží dolů. Osolíme a poklademe plátky másla. Necháme péct v předehřáté troubě na 190 °C asi 8 minut. Mezitím nakrájíme rajčata na malé kostičky, které smícháme a dochutíme klasickým balzamikovým krémem, petrželkou, šalotkou, černými olivami, olivovým olejem, solí, pepřem a šťávou z citrónu.

Více informací a další recepty najdete na www.papadim.com/cs

Reklama