Paprika plněná mletým masem patřila do české i řecké kuchyně snad od nepaměti. Honza Souček z La Casa Argentina ji ale ještě vylepšil a udělal z ní prvotřídní lahůdku díky balzamikovému krému Kalamáta Papadimitriou. Překvapte návštěvu plněnou červenou paprikou s mletým masem a slaninou, na kterou se od prvního pohledu sbíhají sliny.

Pečená paprika plněná mletým masem se slaninou, rajčaty, olivami a klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

  • kalamáta4 červené papriky
  • 400 g mletého masa
  • 3 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 100 g slaniny
  • 2 kávové lžičky solamylu
  • 2 vejce
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g oliv
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 cibule
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1 snítka tymiánu

Mleté maso smícháme se solamylem, vejcem, na kostičky nakrájenou slaninou, dvěma stroužky rozmačkaného česneku, nasekanými bylinkami, ochutíme solí a pepřem. Papriku ukrojíme tak, abychom ji mohli plnit - ukrojíme plátek od stopky, odstraníme jadřinec a naplníme masem. Plnou papriku zakryjeme odkrojeným „víčkem“. V zapékací misce smícháme nakrájená rajčata, cibuli nakrájenou na měsíčky, stroužky česneku, bylinky, olivový olej a klasický balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou. Přidáme naplněné papriky a lehce podlijeme vodou. Pečeme v troubě na 165 °C cca 40 minut.

Více informací a receptů s balzamikovými krémy najdete na www.papadim.com/cs

Reklama