makrela

Suroviny

4 makrely
sůl a bílý pepř
4 snítky rozmarýnu
4 snítky tymiánu
8 lžic olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
6 stroužků česneku

Postup

Ryby omyjeme, osušíme a osolíme zvenčí i zevnitř. Opepříme čerstvě namletým pepřem a naskládáme do pekáče. Bylinky nasekáme nahrubo a nasypeme dovnitř ryb a také ryby posypeme zvenčí.
Česnek oloupeme, nakrájíme na větší kousky a také jimi posypeme ryby. Olej smícháme s citronovou šťávou a dáme do trouby, kterou jsme předehřáli cca na 200 °C.
Pečeme asi 15 minut. Během pečení poléváme makrely výpekem.

Jako příloha stačí pečivo nebo zeleninový salát.

Dobrou chuť přeje Verunka.

Reklama