Vaření

Pečeme spolu

Jak je to dlouho, co jste s maminkou společně pekly? Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou FabešovouLučina neslouží jen k namazání na chleba. S Lučinou můžete i péct. Nevěříte? Pro inspiraci k pečení zavítejte na www.matkyadcery.cz. Máte zajímavý rodinný recept? Pošlete nám ho.

Moderně a tradičně

LučinaJak je to dlouho, co jste s maminkou společně pekly? Vyzkoušejte některý ze sladkých či slaných receptů s Lučinou z projektu Matky a dcery, připravených společně s cukrářkou Ivetou FabešovouLučina neslouží jen k namazání na chleba. S Lučinou můžete i péct. Nevěříte? Pro inspiraci k pečení zavítejte na www.matkyadcery.cz. Najdete zde recepty moderní a tradiční zároveň. Dcery poradí s novými trendy v pečení, maminky dcerám předají svoje zkušenosti, praktické rady a know-how. Podívejte se na jejich zajímavé životní osudy, příběhy a recepty. Máte nějaký zajímavý rodinný recept? Pošlete nám ho.

Čistá chuť přírody s Lučinou

LučinaNeochucená Lučina je jedinečná svou vynikající svěží chutí, za kterou vděčí kvalitě a jednoduchosti použitých ingrediencí: tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je nejblíž čisté přírodě. Lučina bílá se kromě tradičního balení ve fólii vyrábí také v praktickém balení ve vaničkách - 120 g a rodinné balení 200 g.

Víte, že s Lučinou můžete i péct? Zkuste připravit třeba Zeleninové tartaletky s Lučinou. Je to velmi jednoduché. (Tento a další recepty najdete na www.matkyadcery.cz.)

Zeleninové tartaletky

Ingredience:

Lučina

  • 500 g dýně, nakrájené na menší kousky
  • 350g červené řepy, umyté, rozpůlené
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek, nakrájený na plátky
  • 500g koláčového těsta
  • 120g Lučiny
  • 60ml mléka
  • 2 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce nasekaného tymiánu
  • zelený salát jako příloha

Postup:

Dýni a řepu dejte na plech. Zalijte olejem a vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte

asi 20 minut. Přidejte pórek a pečte dalších 15 minut.

Těsto rozválejte a rozdělte do 6 koláčových formiček o velikosti 14cm. Vložte do trouby a

pečte 10 minut.

V míse smíchejte Lučinu, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř a bylinku a vložte do formiček.

Navrch nasypte zeleninu. Vložte do trouby a pečte 12 minut. Podávejte se salátem.

   
20.05.2013 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [17] Kahomar [*]

    Lučinu kupuji domů poměrně často, máme rádi s pažitkou nebo kapií. Přírodní jsem několikrát použila i do krémů a byla moc dobrá.Sml59

    superkarma: 0 17.07.2013, 07:44:06
  2. [16] akčak [*]

    kupuji tvaroh ,s pažitkou nebo  koprem ,to nemá chybu

    superkarma: 0 30.06.2013, 21:02:16
  3. [15] Martina59 [*]

    Maminčiny recepty jsou stejně nejlepší

    superkarma: 0 08.06.2013, 16:02:21
  4. avatar
    [14] kosík [*]

    Z Lučiny děláme pomazánky, i jen tak na chleba a s pažitkou je moc dobrá Sml67

    superkarma: 0 29.05.2013, 15:23:05
  5. avatar
    [13] bleblemcy [*]

    Lučina je i u nás doma moc oblíbená

    superkarma: 0 23.05.2013, 22:08:44
  6. avatar
    [12] tajnostii [*]

    Lučinu kupujiSml22

    superkarma: 0 20.05.2013, 22:47:20
  7. avatar
    [11] daska59 [*]

    arminka — #10 A posypat medvědím česnekem .....

    superkarma: 0 20.05.2013, 21:37:59
  8. avatar
    [10] arminka [*]

    lučina jen tak na chleba nemá chybu Sml16

    1. na komentář reaguje daska59 — #11
    superkarma: 0 20.05.2013, 21:23:54
  9. [9] dadma [*]

    Já dávám lučinu na cuketu a je to výborné.Nakrájím cuketu na kolčka(neloupu)trochu osolím,navrh dám lžičku(takový bobeček ) lučiny a zapíchnu do ní plátek česneku.Vložím do pekáče na pečící papír a peču při 170°C až cuketa změkne a česnek trochu zhnědně.Je to asi 15-20 min.

    superkarma: 0 20.05.2013, 17:29:06
  10. [8] Pavla_b [*]

    Na fotce je to těsto takové tmavé - jako malinko moc upečenéSml80

    superkarma: 0 20.05.2013, 14:21:45
  11. avatar
    [7] blesksoft [*]

    z Lučiny dělám Tiramisu

    superkarma: 0 20.05.2013, 13:50:08
  12. avatar
    [6] tauferova monika [*]

    Hodně používám lučinu na pomazánky a peču ze zakysané smetany a lučiny dobrý cheesecake,

    superkarma: 0 20.05.2013, 12:59:29
  13. avatar
    [5] ekleinovka [*]

    Lučinu tu mám....

    superkarma: 0 20.05.2013, 12:21:53
  14. [4] Danulka K. [*]

    S lučinou jsem ještě nikdy nepekla.

    superkarma: 0 20.05.2013, 11:41:43
  15. avatar
    [3] Jindriska8 [*]

    Lučinu můžu i samotnouSml16

    superkarma: 0 20.05.2013, 08:54:43
  16. avatar
    [2] fulfy [*]

    Lučinu můžu

    superkarma: 0 20.05.2013, 08:27:25
  17. avatar
    [1] marde [*]

    Lučinu máme rádiSml16

    superkarma: 0 20.05.2013, 06:56:04

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme