rozpuštěná čokoláda

Když jsem byla malá, bydlela kousek od našeho domu kouzelná babička. Pekla to nejlepší cukroví na světě a nejlepší ze všeho byly její čokoládky. Lila je do starých plechových formiček, které dodnes střeží jako poklad její vnučka, moje sousedka. Nejrůznější tvary a velikosti, ale chuť pokaždé stejně lahodná.

Dnes si se sousedkou rády vyměňujeme a dáváme testovat nové a nové recepty, ale mrzí nás, že čokoládový recept její babičky se ztratil. Zatím žádná z domácích čokolád nebyla tak moc dobrá. Nebo si jen tak maluju vzpomínky z dětství? Napadlo mě rozšířit pátrání mezi vás, čtenářky našeho magazínu.

Máte recept na domácí čokolády? Nějaký velice starý, po babičce?

Vloni jsem zkoušela tento recept. Byl výborný, ale pořád to nebyla čokoláda po sousedčině babičce...

Suroviny

350 g 100% tuku
300 g cukru krupice
100 g kvalitního holandského kakaa
150 g sušeného mléka

Postup

Tuk rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme nejdříve cukr, který se v něm rozpustí. Dáváme pozor, aby nám tuk nevřel.
Až je cukr rozpuštěný, přidáme zbylé suroviny a rozmícháme dohladka.
Nalijeme do připravených formiček, plechových nebo silikonových a necháme vychladnout, ztuhnout.

Poté vyklápíme a máme hotovo!

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama