Novinky

Páteční sladká tečka

Pro všechny, které baví pečení, tady máme další zajímavý recept - malinový zebrovitý dort s čokoládou.

Foto credit: Pierce Abernathy / Via Buzzfeed

Ingredience na těsto

  • 2 hrnky mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečení
  • 1 lžička soli
  • 4 vejce
  • 1 hrnek rostlinného oleje
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 hrnek mléka

Těsto rozdělte na dvě poloviny a do jedné přimíchejte ¼ hrnku kakaa a do ruhé ½ hrnku malinové marmelády a podle chuti přidejte malinovou esenci nebo červené potravinářské barvivo.

Čokoládová poleva

  • 2 hrnky smetany
  • 1 a půl hrnku čokolády

Postup najdete ve videu.

 

   
19.05.2017 - Redakční novinky - autor: Kristina Vodičková

Komentáře:

  1. avatar
    [20] jarka1234 [*]

    gerda — #18Sml16děkujuSml58

    superkarma: 0 21.05.2017, 16:53:34
  2. avatar
    [19] lennulik [*]

    jarka1234 — #16 Ano je Sml16 Já udělala polevu z 1 smetany 200 ml a z jedné čokolády na vaření a bylo jí hodně. Nalila jsem na dort vše, ale příště jí udělám méně.

    superkarma: 0 20.05.2017, 19:24:58
  3. avatar
    [18] gerda [*]

    jarka1234 — #16tuhle polevu vynechám a udělám si svou klasickou z čokolády, bude dobře ladit s vnitřkem - 1 hořká čokoláda na vaření se rozpustí s cca 8 deky másla, vymíchá a natře na dortík.

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #20
    superkarma: 0 20.05.2017, 16:22:17
  4. [17] Simi10 [*]

    Dopsala jsem a jdu sladkou tečku vyrobit . . . Sml16

    superkarma: 0 20.05.2017, 16:00:00
  5. avatar
    [16] jarka1234 [*]

    lennulik — #14Sml16moc nemusíme polevy. Není té polevy na tu formu zbytečně moc?Sml58

    1. na komentář reaguje gerda — #18
    2. na komentář reaguje lennulik — #19
    superkarma: 0 20.05.2017, 11:05:31
  6. avatar
    [15] jarka1234 [*]

    Sml16to musím udělatSml22. Mám ráda jednoduché recepty.Sml58

    superkarma: 0 20.05.2017, 10:54:20
  7. avatar
    [14] lennulik [*]

    gerda — #12 No hrnek mám asi normálně 250 ml. Jo a té soli jsem dala jen špetku, lžička mi taky přišla hodně Sml16 Já si vždycky každý recept upravím podle vlastního uvážení.

    1. na komentář reaguje jarka1234 — #16
    superkarma: 1 20.05.2017, 10:10:06
  8. avatar
    [13] gerda [*]

    kruci, ale lžička soli?? To dávám do půl kila mouky, když dělám kynuté, není to moc?

    superkarma: 1 20.05.2017, 07:26:41
  9. avatar
    [12] gerda [*]

    lennulik — #11Děkuju,Sml16 to jsem potřebovala vědět. A ty hrnky jsou jakého obsahu? Zkusila bych to taky.

    1. na komentář reaguje lennulik — #14
    superkarma: 0 20.05.2017, 07:25:53
  10. avatar
    [11] lennulik [*]

    Kristina Vodičková — #6 Jé my už ho snědli - teda čtvrtka zbyla, ale poslala jsem ji synovečkovi a švárovi. Ale to zebrování je jednoduché - jak se to lije střídavě do sebe, tak se to rozjíždí do boku, jako to je ve videu. Já jsem si akorát blbě odhadla poměry, tak jsem měla uprostřed hodně hnědé, protože mi jí zbylo víc. A nedávala jsem to barvivo, tak ta marmeládová část nebyla tak růžová. No prostě jsem to neměla tak hezké, jako ve videu, tak možná lepší, že jsem to nefotila Sml30 Ale příště už to vytuním Sml16 Jinak toho cukru mohlo být opravdu méně - ona ta čokoláda na vrchu je dost sladká a je jí hodně. Cukr jsem dala krystal, mouku hladkou - ty ingredience jsou vidět ve videu, pokud jsem dobře koukala Sml16 Jo a mně se teda nic nedrobilo Sml16

    1. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 19.05.2017, 21:53:52
  11. avatar
    [10] gerda [*]

    A mimoto tam není uvedený druh mouky, to je dost důležité. A cukr mletý nebo jaký? Já, když něco dělám poprvé, tak to musím vědět přesně. Rozhodně bych ale napřed šlehala žloutky s olejem a cukrem a pak teprve přidávala to ostatní. No, a samozřejmě z bílků sníh, tím se nic nepokazí, naopak.

    superkarma: 1 19.05.2017, 19:49:25
  12. avatar
    [9] gerda [*]

    Co mám zkušenosti s podobnými těsty, tak se to po upečení bude drobit. Já bych se netrápila s nějakým zebrováním a udělala bych z toho normální řezy na plech.

    superkarma: 0 19.05.2017, 19:45:44
  13. avatar
    [8] Motty [*]

    Ukládám recept, tohle vypadá tak krásně jednoduše, že mám chuť to hned vyzkoušet.

    superkarma: 0 19.05.2017, 17:56:21
  14. [7] babinka [*]

    Kristina Vodičková — #6Vypadá to skvěle a jednoduše, ale také se bojím,že se mi nepovede zebrování...ovšem, když nevyzkouším, tak to nepoznám...Sml59Sml59

    superkarma: 0 19.05.2017, 15:34:19
  15. avatar
    [6] Kristina Vodičková [*]

    lennulik — #4 Pošlete pak fotku Sml59 já se bojím, že by se mi to zebrování nepovedlo. Sml30

    1. na komentář reaguje babinka — #7
    2. na komentář reaguje lennulik — #11
    superkarma: 0 19.05.2017, 14:40:47
  16. avatar
    [5] kobližka [*]

    Sakra,to vypadá fantasticky Sml20

    superkarma: 0 19.05.2017, 14:01:55
  17. avatar
    [4] lennulik [*]

    Žofie — #3 Já dám radši celý - budu dávat domácí rybízovou marmeládu, která je kyselejší, tak uvidíme. Kdyžtak si pro příště recept upravím Sml16

    1. na komentář reaguje Kristina Vodičková — #6
    superkarma: 0 19.05.2017, 11:07:40
  18. avatar
    [3] Žofie [*]

    Recept se mi líbí, ale hrnek cukru na dva mouky se mi zdá hodně Sml80

    1. na komentář reaguje lennulik — #4
    superkarma: 0 19.05.2017, 10:44:11
  19. avatar
    [2] lennulik [*]

    Sml66 Odpoledne mám pozvanou ségru s mamkou na kávu a zrovna přemýšlím co upeču Sml16 Tohle by šlo, s prckem si můžu zatím dovolit jen rychlovky Sml30 Ta mouka má být podle videa asi hladká, že?

    superkarma: 0 19.05.2017, 08:55:56
  20. [1] MARIE MATEJKOVA [*]

    Hrnkové recepty mám nejraději. Tak to vyzkouším Sml59

    superkarma: 0 19.05.2017, 08:21:33

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme