Vaření

Paštika z tofu s toustíky z tmavého chleba

Období mezi Vánocemi a Novým rokem je tradičně ve znamení setkávání se s blízkými a přáteli. Lidé se scházejí ve slavnostně nazdobených domácnostech a rádi ochutnávají „konkurenční“ cukroví a jiné lahůdky, které přináší tento slavnostní čas. Nabídněte hostům něco skutečně netradičního, díky čemuž se vás pak budou nadšení strávnici ptát na recept.

Pokud chcete pro své přátele připravit opravdový gurmánský zážitek, věnujte pozornost spíše kvalitě než kvantitě. Silvestrovský stůl nemusí být přeplácaný.

My vám přinášíme hned šest rafinovaných tipů na slavnostní „nejen“ silvestrovské pohoštění, ve kterých nikdy nechybí kvalitní majonéza nebo tatarská omáčka Hellmann´s.

Tak šťastný a chutný nový rok!

paštika

Paštika z tofu s toustíky z tmavého chleba

pro 4 – 6 osob

  • 400 g bílé tofu
  • 200 g uzené tofu
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 plechovka cizrny i s nálevem (400 g)
  • 4 stroužky česneku
  • snítka tymiánu
  • sůl
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

Koření: špetka sušeného zázvoru, špetka majoránky, špetka muškátového květu, mletý kmín, pepř

Ve větší pánvi necháme na oleji pomalu orestovat najemno nakrájenou cibuli, až získá zlatohnědou barvu. Poté přidáme utřený česnek a tymián a jen krátce (max. 1 minutu) opečeme.

Vložíme rozdrcené bílé i uzené tofu a opečeme dozlatova. Podlijeme 2 dcl vody, uvedeme k varu a vypneme. Hmota by měla být vlhká. Necháme vychladit. Smícháme s cizrnou i s nálevem a majonézou. Ponorným mixerem nebo v robotu vymixujeme dohladka. Pastu dochutíme solí a kořením. Podáváme s chlebovými toustíky. 

   
31.12.2015 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [1] bobani [*]

    Sml67

    superkarma: 0 02.01.2016, 08:54:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme