„Při párování sektu s jídlem je naším cílem uvést nápoj a jídlo do harmonie, aby se jejich aromata rozvíjela společně. Neplatí, že k červenému masu je nejlepší červený sekt, k bílému masu bílý. Nejdůležitější je naše vlastní chuť“, říká Daniela Odenthalová, sommeliérka značky Rotkäppchen.
Hodí se k předkrmům ať už masovým či zeleninovým, skvěle se také páruje s rybami. K hlavnímu jídlu jako např. rizotu či pastě s mořskými plody či k desertu nejlépe v podobě jemných sýrů. Vyzkoušejte náš skvělý recept na lososové palačinky, které doporučujeme párovat s Rotkäppchen Rosé Sec.

Čerstvé bylinkové palačinky s uzeným lososem (složení na cca 4 palačinky):
1/2 svazku kopru, petrželky a pažitky
60 g másla
250 ml mléka
1 vejce (velikost M)
1/2 čajové lžičky soli
125 g hladké mouky
300 g smetanový sýr
500 g uzeného lososa
4 polévkové vrchovaté lžíce tekutého medu
4 polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
2 polévkové lžíce jablečného octu
olej na vymazání pánve

Příprava:
1.      Umyjte bylinky, osušte je, odstraňte listy ze stopky a nakrájejte je.
2.      Nasekejte pažitku. V hrnci rozpusťte máslo, sundejte z plamene.
3.      Promíchejte spolu mléko a vejce, do směsi zamíchejte nasekanou pažitku, osolte. Směs promíchejte s moukou.
4.       Rozpalte pánev s trochou oleje. Na pánev nalijte 1 směsi a pečte palačinku z obou stran dozlatova. Ze zbytku směsi usmažte stejným způsobem 3 další palačinky.
5.      Každou palačinku potřete dvěma lžičkami krémového sýra a položte na ni plátek lososa.
6.      Promíchejte med, hořčici a ocet a pokapejte palačinky.
7.       Palačinky srolujte, zabalte do alobalu a nechte v lednici 2 hodiny odpočinout.
8.      Palačinky vybalíme z alobalu a krájíme na zhruba 2 centimetry silné plátky. Pro snazší konzumaci přidáme ke každému kousku párátko a naaranžujeme na talíř.

Doba přípravy: ca. 1 hodina.

Doba čekání: ca. 2 hodiny.

Reklama