Diskuze

28.12.2007 - O jídle a vaření - autor: Irena1

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. avatar
    [181] Polanda [*]

    mám a je OK

    superkarma: 0 15.08.2017, 17:44:53

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [180] Pepkasis [*]

    Já začala vařit na páře nedávno. Mám na to Thermomix. Ten se dá využít na všechno. Baví mě, že se v něm dá připravovat více věcí najednou, v čemž pomůže třeba právě i ta pára. Nejradši mám lososa Sml22Sml67

    superkarma: 0 30.07.2017, 23:11:38
  2. [179] terezicka00 [*]

    Parní hrnec je opravdu fajn. Vařím v něm stále něco. Převážně zeleninu, párky, vajíčka. Nemůžu si ho v kuchyni vynachválit. Dostala jsem ho od přítele k Vánocům. Moc jsem si ho přála Sml22

    superkarma: 0 18.07.2017, 19:39:27
  3. [178] MarketYZ [*]

    Teď jsem dělala v parním hrnci zeleninu a králičí krbanátky - bylo to vynikající. Vše dietní a chutné

    superkarma: 0 07.05.2013, 14:08:31
  4. [177] Martina59 [*]

    Já radši parní hrnce skeppshult

    superkarma: 0 14.04.2013, 11:23:00
  5. avatar
    [176] Tina5 [*]

    smiduska — #174 Ty vařím klasicky ve vodě, v páře jsem je ještě nezkoušela.

    superkarma: 0 03.04.2013, 11:14:52
  6. [175] Dara111 [*]

    Dobrý den, když si pročítám tuto diskusi, nedá mi to jinak, než se také podělit o zkušenost. Na Vánoce jsem dostala parní hrnec http://eta.cz/parni-hrnec-steampot a hned jsem v něm začala dělat. Do té doby jsem to neznala a musím říct, že jsem z toho nadšená. Zde posílám recept, pokud ještě neznáte, je skvělý"!!!! Ráda se dělím o skvělé věci, tak ať chutná :), nechala jsem se zde na Netu inspirovat  a dělám receptík pořád dokola, hrozně nám chutná :-)

    Vepřové maso na česneku

    Suroviny: vepřové maso (plec, kýty, panenka), sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina dle chuti (mrkev, brokolice, květák…)

    Maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.

    Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších plátku,tento čas postačí.Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.

    Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.

    Nezapomeňte kontrolovat množství vody, je možné, že před přidáváním zeleniny ji bude nutné doplnit !!!!

    superkarma: 0 03.04.2013, 10:04:17
  7. avatar
    [174] smiduska [*]

    Tina5 — #172 prosím Tě, děláš v něm i bramborové knedle?

    1. na komentář reaguje Tina5 — #176
    superkarma: 0 04.10.2012, 13:41:42
  8. avatar
    [173] ondrasek74 [*]

    JessikaJessika — #170 Odkud čerpáš recepty, jestli se můžu zeptat.

    superkarma: 0 21.07.2012, 16:54:01
  9. avatar
    [172] Tina5 [*]

    Bugy — #171 Ano, knedlíky dělám bez soli v páře. Jsou skvělé. Jen mám z pečícího papíru vystřižený ovál a dávám na dno, není potřeba pak hodně čistit.

    1. na komentář reaguje smiduska — #174
    superkarma: 0 19.04.2012, 16:42:26
  10. avatar
    [171] Bugy [*]

    kajinek — #166 To bych ráda věděla, jak vařit knedlíky. Normálně se přeci vaří v osolené vodě. Taže to jde jen v páře bez soli?

    1. na komentář reaguje Tina5 — #172
    superkarma: 0 19.04.2012, 16:07:04
  11. [170] JessikaJessika [*]

    v parním hrnci vařim pomalu každý den úžasná věc Sml22

    1. na komentář reaguje ondrasek74 — #173
    superkarma: 0 09.04.2012, 08:18:18
  12. [169] denisa23 [*]

    Já parní hrnec dostala k Vánocům.Dělám v něm prozatím jen zeleninu.

    superkarma: 0 23.02.2012, 18:00:22
  13. avatar
    [168] Bugy [*]

    ondrasek74 — #164 Já tomu věřím. Já jsem dostala hrnec k vánocům a zatím nevím co s ním.

    superkarma: 0 17.01.2012, 21:01:27
  14. avatar
    [167] arminka [*]

    Sml23 nepoužívám a zatím o něm neuvažuji Sml16

    superkarma: 0 17.12.2011, 21:58:01
  15. [166] kajinek [*]

    Taky vařím knedlíky a zeleninu.

    1. na komentář reaguje Bugy — #171
    superkarma: 0 01.12.2011, 19:47:48
  16. [165] murat [*]

    knedlíky a zeleninu už vařím jedině v parním hrnci. vynikající je tam růžičková zelenina a kukřice.Sml20

    superkarma: 0 30.11.2011, 18:30:50
  17. avatar
    [164] ondrasek74 [*]

    Asi mi ani nebudete věřit, ale já jsem si krásný hrnec koupila již v dubnu a ještě jsem ho nevyzkoušela. Stojí mi doma a nic. Ale věřím, že přijde ta pravá chvíle a bude mít svou premieru. Existuje nějaká kuchařka, nebo hledáte recepty na netu??

    1. na komentář reaguje Bugy — #168
    superkarma: 0 27.11.2011, 11:10:55
  18. [163] kajinek [*]

    Taky mám skleněnu nástavbu na hrnec a jsem s tím velice spokojená byl to dobý kup.

    superkarma: 0 26.11.2011, 19:35:38
  19. [162] Martulka0408 [*]

    Janickam34 — #160

    Ahoj, já zrovna dnes pařila. Mám skleněnou parní nástavbu a je to super věc: http://eta.cz/sklenena-parni-nastavba-pro-titanove-nadobi Dělala jsem brambory s brokolicí, baby karotkou a bramborem. Dá se pařit spousta věcí, na netu je spousta tipů, tak mrkni :)

    superkarma: 0 11.11.2011, 13:31:22
  20. avatar
    [161] *modrá [*]

    Janickam34 — #160 na internetu je toho spousta, zkus hledat

    superkarma: 0 12.09.2011, 11:17:45
  21. [160] Janickam34 [*]

    Taky jsem si koupila ten Vitamin od Tefalu. Mám malé mimčo, chtěla jsem vařit zdravě příkrmy a k tomu jsme si s přítelem říkali, že toho využijeme a začneme žít zdravě i my. Jenže to dopadlo tak, že v tom vařím fakt jen tu mrkev pro malou a přijde mi to škoda. Jenže nějak nevím co s ním. Nemáte nějaké recepty a postupy pro parní hrnec?

    1. na komentář reaguje *modrá — #161
    2. na komentář reaguje Martulka0408 — #162
    superkarma: 0 08.09.2011, 10:31:24
  22. avatar
    [159] Anazuz [*]

    Parní hrnec jsem si koupila cca před pěti měsíci, právě s tou myšlenkou, že v něm se dá vařit zdravě....a víte, co je v něm fakt nejlepší?....knedlíky...houskové, sladké....nedám na něj dopustit, kdybych vněm nic jiného nevařila....knedlíky jsou jak peříčko, žádný nepraskne...a to nejsem žádná kuchařinka, knedle dělám podle oka do potoka, kdepak nějaké vážení....takže ono to s tou zdravou výživou nebude tak horkéSml30

    superkarma: 0 04.09.2011, 16:42:45
  23. avatar
    [158] Marie Lenová [*]

    Já jsem si vybrala o třídu lepší a to na základě testu parních hrnců z testovin http://parni-hrnce.kvalitnispotrebice.cz/rozsahly-test-parnich-hrncu/

    superkarma: 0 04.09.2011, 10:30:18
  24. avatar
    [157] babicka11 [*]

    Je to určitě dobrá věc, jen se bojím, aby to nebylo zase moooc zdravé Sml30

    superkarma: 0 12.12.2010, 23:38:30
  25. [156] ivetinkav [*]

    nepoužívám, ale přemýšlím o něm, že si ho pořídímSml16

    superkarma: 0 27.11.2010, 19:47:22
  26. avatar
    [155] vodfon, kolie [*]

    Používám, je  skvěly

    superkarma: 0 21.11.2010, 07:51:54
  27. avatar
    [154] femme.fatale [*]

    lenoška — #153 No to jsem právě celá já - dovedu si představit, že v tom budu vařit zeleninu, brambory, maso, rýži...prostě to, co jsem si přečetla na internetu, že se v tom vaří nejvíc, ale další představy nemám. Třeba s tou omáčkou, nemám konkrétní recept ani nápad, ale zaujalo mě to - to je můj problém, že mě nadchne každá blbinka Sml30.

    Když jsem četla konetáře k těm hrncům na bilezbozi.cz, tak u všech bylo vesměs "super", "úžasný" a "doporučuju". Takže to mi taky moc nepomohlo.

    Každopádně díky.

    superkarma: 0 11.08.2010, 19:17:03
  28. avatar
    [153] lenoška [*]

    femme.fatale — #152 no asi si musíš zapřemýšlet co v tom budeš vařit a pak podle toho se rozhodnout Sml22

    1. na komentář reaguje femme.fatale — #154
    superkarma: 0 11.08.2010, 16:28:21
  29. avatar
    [152] femme.fatale [*]

    lenoška — #151 Děkuji, teď jsi mě zase nahlodala zpět na ten Vitamin, který jsem předtím vyřadila :). Nicméně jsem ráda za postřehy z praxe, protože já si zatím jeho používání můžu tak maximálně představit.

    1. na komentář reaguje lenoška — #153
    superkarma: 0 11.08.2010, 16:00:49
  30. avatar
    [151] lenoška [*]

    femme.fatale — #150 třeba knedlíky v tom co u tebe vede neudělaš Sml80 a omáčku v parním hrnci jsem teda ještě nedělala Sml80 tak nevím..já mám ten Vitamín

    1. na komentář reaguje femme.fatale — #152
    superkarma: 0 11.08.2010, 10:02:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme