Diskuze

28.12.2007 - O jídle a vaření - autor: Irena1

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. [178] MarketYZ [*]

    Teď jsem dělala v parním hrnci zeleninu a králičí krbanátky - bylo to vynikající. Vše dietní a chutné

    superkarma: 0 07.05.2013, 14:08:31
  2. [177] Martina59 [*]

    Já radši parní hrnce skeppshult

    superkarma: 0 14.04.2013, 11:23:00
  3. avatar
    [176] Tina5 [*]

    smiduska — #174 Ty vařím klasicky ve vodě, v páře jsem je ještě nezkoušela.

    superkarma: 0 03.04.2013, 11:14:52
  4. [175] Dara111 [*]

    Dobrý den, když si pročítám tuto diskusi, nedá mi to jinak, než se také podělit o zkušenost. Na Vánoce jsem dostala parní hrnec http://eta.cz/parni-hrnec-steampot a hned jsem v něm začala dělat. Do té doby jsem to neznala a musím říct, že jsem z toho nadšená. Zde posílám recept, pokud ještě neznáte, je skvělý"!!!! Ráda se dělím o skvělé věci, tak ať chutná :), nechala jsem se zde na Netu inspirovat  a dělám receptík pořád dokola, hrozně nám chutná :-)

    Vepřové maso na česneku

    Suroviny: vepřové maso (plec, kýty, panenka), sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina dle chuti (mrkev, brokolice, květák…)

    Maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.

    Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších plátku,tento čas postačí.Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.

    Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.

    Nezapomeňte kontrolovat množství vody, je možné, že před přidáváním zeleniny ji bude nutné doplnit !!!!

    superkarma: 0 03.04.2013, 10:04:17
  5. avatar
    [174] smiduska [*]

    Tina5 — #172 prosím Tě, děláš v něm i bramborové knedle?

    1. na komentář reaguje Tina5 — #176
    superkarma: 0 04.10.2012, 13:41:42
  6. avatar
    [173] ondrasek74 [*]

    JessikaJessika — #170 Odkud čerpáš recepty, jestli se můžu zeptat.

    superkarma: 0 21.07.2012, 16:54:01
  7. avatar
    [172] Tina5 [*]

    Bugy — #171 Ano, knedlíky dělám bez soli v páře. Jsou skvělé. Jen mám z pečícího papíru vystřižený ovál a dávám na dno, není potřeba pak hodně čistit.

    1. na komentář reaguje smiduska — #174
    superkarma: 0 19.04.2012, 16:42:26
  8. avatar
    [171] Bugy [*]

    kajinek — #166 To bych ráda věděla, jak vařit knedlíky. Normálně se přeci vaří v osolené vodě. Taže to jde jen v páře bez soli?

    1. na komentář reaguje Tina5 — #172
    superkarma: 0 19.04.2012, 16:07:04
  9. [170] JessikaJessika [*]

    v parním hrnci vařim pomalu každý den úžasná věc Sml22

    1. na komentář reaguje ondrasek74 — #173
    superkarma: 0 09.04.2012, 08:18:18
  10. [169] denisa23 [*]

    Já parní hrnec dostala k Vánocům.Dělám v něm prozatím jen zeleninu.

    superkarma: 0 23.02.2012, 18:00:22
  11. avatar
    [168] Bugy [*]

    ondrasek74 — #164 Já tomu věřím. Já jsem dostala hrnec k vánocům a zatím nevím co s ním.

    superkarma: 0 17.01.2012, 21:01:27
  12. avatar
    [167] arminka [*]

    Sml23 nepoužívám a zatím o něm neuvažuji Sml16

    superkarma: 0 17.12.2011, 21:58:01
  13. [166] kajinek [*]

    Taky vařím knedlíky a zeleninu.

    1. na komentář reaguje Bugy — #171
    superkarma: 0 01.12.2011, 19:47:48
  14. [165] murat [*]

    knedlíky a zeleninu už vařím jedině v parním hrnci. vynikající je tam růžičková zelenina a kukřice.Sml20

    superkarma: 0 30.11.2011, 18:30:50
  15. avatar
    [164] ondrasek74 [*]

    Asi mi ani nebudete věřit, ale já jsem si krásný hrnec koupila již v dubnu a ještě jsem ho nevyzkoušela. Stojí mi doma a nic. Ale věřím, že přijde ta pravá chvíle a bude mít svou premieru. Existuje nějaká kuchařka, nebo hledáte recepty na netu??

    1. na komentář reaguje Bugy — #168
    superkarma: 0 27.11.2011, 11:10:55
  16. [163] kajinek [*]

    Taky mám skleněnu nástavbu na hrnec a jsem s tím velice spokojená byl to dobý kup.

    superkarma: 0 26.11.2011, 19:35:38
  17. [162] Martulka0408 [*]

    Janickam34 — #160

    Ahoj, já zrovna dnes pařila. Mám skleněnou parní nástavbu a je to super věc: http://eta.cz/sklenena-parni-nastavba-pro-titanove-nadobi Dělala jsem brambory s brokolicí, baby karotkou a bramborem. Dá se pařit spousta věcí, na netu je spousta tipů, tak mrkni :)

    superkarma: 0 11.11.2011, 13:31:22
  18. avatar
    [161] *modrá [*]

    Janickam34 — #160 na internetu je toho spousta, zkus hledat

    superkarma: 0 12.09.2011, 11:17:45
  19. [160] Janickam34 [*]

    Taky jsem si koupila ten Vitamin od Tefalu. Mám malé mimčo, chtěla jsem vařit zdravě příkrmy a k tomu jsme si s přítelem říkali, že toho využijeme a začneme žít zdravě i my. Jenže to dopadlo tak, že v tom vařím fakt jen tu mrkev pro malou a přijde mi to škoda. Jenže nějak nevím co s ním. Nemáte nějaké recepty a postupy pro parní hrnec?

    1. na komentář reaguje *modrá — #161
    2. na komentář reaguje Martulka0408 — #162
    superkarma: 0 08.09.2011, 10:31:24
  20. avatar
    [159] Anazuz [*]

    Parní hrnec jsem si koupila cca před pěti měsíci, právě s tou myšlenkou, že v něm se dá vařit zdravě....a víte, co je v něm fakt nejlepší?....knedlíky...houskové, sladké....nedám na něj dopustit, kdybych vněm nic jiného nevařila....knedlíky jsou jak peříčko, žádný nepraskne...a to nejsem žádná kuchařinka, knedle dělám podle oka do potoka, kdepak nějaké vážení....takže ono to s tou zdravou výživou nebude tak horkéSml30

    superkarma: 0 04.09.2011, 16:42:45
  21. avatar
    [158] Marie Lenová [*]

    Já jsem si vybrala o třídu lepší a to na základě testu parních hrnců z testovin http://parni-hrnce.kvalitnispotrebice.cz/rozsahly-test-parnich-hrncu/

    superkarma: 0 04.09.2011, 10:30:18
  22. avatar
    [157] babicka11 [*]

    Je to určitě dobrá věc, jen se bojím, aby to nebylo zase moooc zdravé Sml30

    superkarma: 0 12.12.2010, 23:38:30
  23. [156] ivetinkav [*]

    nepoužívám, ale přemýšlím o něm, že si ho pořídímSml16

    superkarma: 0 27.11.2010, 19:47:22
  24. avatar
    [155] vodfon, kolie [*]

    Používám, je  skvěly

    superkarma: 0 21.11.2010, 07:51:54
  25. avatar
    [154] femme.fatale [*]

    lenoška — #153 No to jsem právě celá já - dovedu si představit, že v tom budu vařit zeleninu, brambory, maso, rýži...prostě to, co jsem si přečetla na internetu, že se v tom vaří nejvíc, ale další představy nemám. Třeba s tou omáčkou, nemám konkrétní recept ani nápad, ale zaujalo mě to - to je můj problém, že mě nadchne každá blbinka Sml30.

    Když jsem četla konetáře k těm hrncům na bilezbozi.cz, tak u všech bylo vesměs "super", "úžasný" a "doporučuju". Takže to mi taky moc nepomohlo.

    Každopádně díky.

    superkarma: 0 11.08.2010, 19:17:03
  26. avatar
    [153] lenoška [*]

    femme.fatale — #152 no asi si musíš zapřemýšlet co v tom budeš vařit a pak podle toho se rozhodnout Sml22

    1. na komentář reaguje femme.fatale — #154
    superkarma: 0 11.08.2010, 16:28:21
  27. avatar
    [152] femme.fatale [*]

    lenoška — #151 Děkuji, teď jsi mě zase nahlodala zpět na ten Vitamin, který jsem předtím vyřadila :). Nicméně jsem ráda za postřehy z praxe, protože já si zatím jeho používání můžu tak maximálně představit.

    1. na komentář reaguje lenoška — #153
    superkarma: 0 11.08.2010, 16:00:49
  28. avatar
    [151] lenoška [*]

    femme.fatale — #150 třeba knedlíky v tom co u tebe vede neudělaš Sml80 a omáčku v parním hrnci jsem teda ještě nedělala Sml80 tak nevím..já mám ten Vitamín

    1. na komentář reaguje femme.fatale — #152
    superkarma: 0 11.08.2010, 10:02:48

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [150] femme.fatale [*]

    Ahoj, můžete mi prosím poradit? :) Chci si ho taky koupit, hlavně kvůli miminu a jeho příkrmům, ale pořád nevím, který.

    Zatím asi vede tento. Líbí se mi, že ty koše jsou vedle sebe, že má nádobku na omáčky, a velikostně pro nás dva a mimino stačí.

    Ale nevím, jestli není zbytečně drahý. Jaký je rozdíl třeba mezi tím Vitamine +, co je na nástěnce a tímhle nebo tímhle? Je to jen ve značce, nebo v čem? A je teda lepší ten, co má ty nádoby vedle sebe nebo nad sebou? Případně je tu ještě něco, na co se mám zaměřit?

    Díky :)

    1. na komentář reaguje lenoška — #151
    superkarma: 0 11.08.2010, 10:00:04
  2. avatar
    [149] Visnery [*]

    vodfon — #148jakto? takovy zazrak :))

    superkarma: 0 25.03.2010, 17:52:16
  3. avatar
    [148] vodfon, kolie [*]

    Dostala jsem ho, ale moc ho nepoužívámSml80

    1. na komentář reaguje Visnery — #149
    superkarma: 0 25.03.2010, 12:06:09
  4. avatar
    [147] Tebi [*]

    brunnetka — #146 dole ti dala skubka link, tak si to přečti ne? Sml80

    superkarma: 0 14.01.2010, 12:48:32
  5. avatar
    [146] brunnetka [*]

    a dá se v parním hrnci udělat i maso? A jaká je doba přípravy, je to rychlejší nebo pomalejší oproti normálu?

    1. na komentář reaguje Tebi — #147
    superkarma: 0 14.01.2010, 12:13:38
  6. avatar
    [145] skubka [*]

    brunnetka — #144 Já čerpám informace o zkušenostech s parním hrncem zde. Na nástěnce této diskuse jsou i obrázky a po jejich rozkliknutí tam najdeš i nějaké recepty. Parní hrnec je dobrý pomocník, mám ho asi rok a jsem s ním spokojená.

    superkarma: 0 13.01.2010, 20:16:44
  7. avatar
    [144] brunnetka [*]

    chtěla bych vás poprosit, jestli někdo neznáte nějaké stránky kde bych našla nejaké recepty a postupy na vaření v parním hrnci? Nebo bývají i nějaké recepty třeba součástí toho výrobku, chci si ho teprve kupovat, tak zatím nevím jak to chodí...!?

    Díky za rady

    brunnetka

    1. na komentář reaguje skubka — #145
    superkarma: 0 13.01.2010, 11:55:51
  8. avatar
    [143] borovec [*]

    Sml16LoucnaSml16

    superkarma: 0 23.12.2009, 21:04:15
  9. avatar
    [142] borovec [*]

    Sml16

    superkarma: 0 23.12.2009, 21:02:59
  10. avatar
    [141] vodfon, kolie [*]

    Dostanu k vánocům parňák!!!!!!!!!!

    superkarma: 0 23.12.2009, 15:28:22
  11. avatar
    [140] borovec [*]

    Sml30 já to taky našla na dama.cz v diskuziSml79

    superkarma: 0 22.12.2009, 14:35:40
  12. avatar
    [139] Irena1 [*]

    borovec — #138 vidíš, bezva nápad :-)

    superkarma: 0 21.12.2009, 23:30:44
  13. avatar
    [138] borovec [*]

    Sml16 Letos si uvařím brambory na salát dole,výš dám mraženou mrkev a hrášek a nahoru vajíčka.Ani nemusí být v misce na vajíčka.Už jsem je tak vařila.Bude se krásně vše vařit najednou.Sml59Sml59Sml67

    1. na komentář reaguje Irena1 — #139
    superkarma: 0 18.12.2009, 15:20:17
  14. [137] helena don [*]

    Parní hrnec je velmi dobrým pomocníkem v domáícnosti

    superkarma: -4 25.07.2009, 17:05:32
  15. [136] Wewerka [*]

    tak to dopadlo velice dobre na paracku:) jako z parniho hrnce:) jen to trvalo dyl:)

    superkarma: 0 25.07.2009, 16:52:37
  16. [135] Wewerka [*]

    tak jdu na to:)

    superkarma: 0 25.07.2009, 11:08:34
  17. [134] Wewerka [*]

    hm... vypada to krasne .. ja bych si dala ja to udelam na paracku na knedliky jsem na to zvedava jak to dopadne:)

    superkarma: 0 23.07.2009, 11:41:24
  18. avatar
    [133] borovec [*]

    Wewerka — #132dopadlo dobře,fotky máte na pravé straně,rolovat dolů po stránce.Stavoval se syn a jemu chutnal dortík taky

    superkarma: 0 23.07.2009, 09:51:11
  19. [132] Wewerka [*]

    tak co jak to dopadlo? jak chutnal kolac?

    1. na komentář reaguje borovec — #133
    superkarma: 0 23.07.2009, 08:02:46
  20. avatar
    [131] borovec [*]

    Sml31prosím,zase otočila pořadí,omlouvám se.Sml23Sml52

    superkarma: 0 22.07.2009, 11:58:14
  21. avatar
    [130] borovec [*]

    Sml16Konečně jsem vložila fotografie,ještě že ten můj rád dlouho spí !Sml59Sml79

    superkarma: 0 22.07.2009, 11:55:08
  22. avatar
    [129] borovec [*]

    Lenice — #126dala jsem jen spodní pařák.ostatní ne.

    superkarma: 0 22.07.2009, 11:53:08
  23. [128] Wewerka [*]

    No já si ho koupit chtela:) coz o to ale pritel uz trosku remcal pac mame doma spoustu ruznych kuchynskych vecicek jako je pekarna, toustovac,robot... a hrnec uz by asi pritel neunesl:) a musim rict ze jsem milovnik smazenych veci tak by mi to sice zdrave jidlo uplne nebylo podle gusta..... ale ta buchticka to je sen! vyzkousim to na normalnim varici a kdyz neuspeji budu muset propasovat ten parni hrnec:)

    superkarma: 0 22.07.2009, 11:44:02
  24. avatar
    [127] skubka [*]

    Wewerka — #119 Dík za recept, někdy vyzkouším. A ty si parní hrnec kup, ať si můžeš dortík i jiná dobrá jídla kdykoliv jednoduše připravit.

    superkarma: 0 22.07.2009, 11:29:38
  25. avatar
    [126] Lenice [*]

    borovec — #125 a kde jsi ho pařila? v tom spodním pařáčku?

    1. na komentář reaguje borovec — #129
    superkarma: 0 22.07.2009, 11:04:32
  26. avatar
    [125] borovec [*]

    Wewerka — #123Sml30Sml30upečené,spíše upařené,vyfocené a ochutnané.Opravdu je výborný,pohádkově vláčný.Dala jsem čokoládu na vaření a nějakou ochucenou .Krásně se vešel do misky.Tu jsem jen lehce vymastila a alobal jen na přikrytí.Bez problému vyklopila a je moučníček k sežrání.Navíc jsem neměla vnoučata u sebe,mohla jsem i vylízat misky.Dávám 20 bodů a fotky za moment.Recept už mám zkopírovaný.Díky za něj!!!Sml47Sml67

    1. na komentář reaguje Lenice — #126
    superkarma: 0 22.07.2009, 11:00:44
  27. avatar
    [124] Lenice [*]

    mrowiecova — #121 já nevím, mně z něj teda brambory chutnají daleko víc než vařené normálně v hrnci ve vodě Sml80

    superkarma: 0 22.07.2009, 10:36:24
  28. [123] Wewerka [*]

    borovec: bojim bojim, ze mi nadate. Prave jsem to konzultovala s kolegynkou a rikala ze teda nevi jestli me neukamenujete. Pry moje chute jsou dost zvlastni... tak snad se najde nekdo komu  to chutnat bude ale ja bych se po tomhle mokrym kolaci vazne ubouchala! Nemam moc rada suchy veci:) no a tohle je pro me fakt balzam na zaludek:)))

    Tak pak napis jak to chutnalo! ja to asi o vikendu zkusim bez parniho hrnce ve vodni lazni, myslim ze by to mohlo byt podobne

    1. na komentář reaguje borovec — #125
    superkarma: 0 22.07.2009, 10:31:20
  29. avatar
    [122] borovec [*]

    mrowiecova — #121 já dávám brambory do spodní misky.Nejprve je nakrájím na  asi 5-7 mm plátky,promíchám se solí a kmínem a trošku oleje,ale opravdu jen malinko.Potom přendám do parního hrnce a mám za 15-20 min.hotovo.

    superkarma: 0 22.07.2009, 10:14:11
  30. [121] mrowiecova [*]

    Mám,ale nic moc,brambory jsou z toho divné

    1. na komentář reaguje borovec — #122
    2. na komentář reaguje Lenice — #124
    superkarma: 0 22.07.2009, 08:40:18

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme