Bulvár

Pár italských receptů

Vidím, že "italské téma" mělo úspěch - přišly recepty na "italská jídla"

1. recept: (mám 3 chlapy, tj. 1 manžela a 2 syny, ale milují toto jídlo všichni - i já)
Pikantní těstoviny v česnekovém bešamelu
Pro 4 osoby potřebujeme:
500 g těstovin - nejlépe vřetena
400 g anglické slaniny
5 stroužků česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
1/2 l vývaru (1/2 l vody + 1 kostka Maggi bujonu Bylinky - Bazalka a tymián)
200 ml šlehačky 
100 g tvrdého sýra
bylinková sůl Vitana
nebo sůl

Nakrájím anglickou na kostičky, dám do kastrolu a vypeču. Přidám prolisovaný česnek a krátce podusím.
Vypečené  kostičky vyberu do misky. Do zbylého tuhu z anglické přidám olej. Zapráším jej hladkou moukou, udělám světlou jíšku, kterou zaliju vývarem a šlehačkou. Vsypu strouhaný sýr a za stálého míchání omáčku povařím 10 minut, až se sýr rozpustí.
Nakonec ji podle chuti dosolím klasickou nebo bylinkovou solí.
Mezitím uvařím v dostatečném množství osolené vody těstoviny. Hotové scedím .
Těstoviny na talíři posypu anglickou, zaleju omáčkou a podávám.
Dobrou chuť 
 
2. recept
Těstoviny se zelím
1 balíček těstovin (široké nudle nebo vřetena), 1 menší hlávka bílého zelí, 1 cibule, olej, trochu cukru a octa, sůl, pepř, 250 g anglické slaniny  
Uvařím těstoviny.  Bílé zelí nakrouhám. Nakrouhané zelí je lepší spařit horkou vodou a vodu scedit. Na troše oleje zpěním na kostičky nakrájenou cibuli, přidám zelí, osolím, opepřím a na mírném plameni dusím doměkka. Často míchám a nepodlévám (pouze v případě, že se zelí začne přichytávat, přidám lžičku vody). Když je zelí měkké, přidám trochu octa a cukru. Do hotového zelí přidám uvařené těstoviny a dobře promíchám. (H) Nakonec zaleju vyškvařenou slaninou pokrájenou na kostičky.
Dobrou chuť
 
a do třetice:
Těstovinový salát
300 g těstovin
200 g měkkého salámu, šunky nebo masa
100 g tvrdého sýru
2 papriky, 2 rajčata, sterilovaná okurka
(zeleninu si můžete dát, jakou máte rádi)
1 zakysaná smetana
3 lžíce majonézy nebo tatarky
podle chuti sojové omáčky a worcestrové omáčky
Těstoviny uvařit a nechat vychladnout. Zeleninu, salám nebo maso a sýr nakrájet. Přidat smetanu, majonézu nebo tatarku, nakapat sojovou a worcestrovou omáčku. Vše promíchat a dochutit solí, případně pepřem.

Dobrou chuť
 efkao
   Děkuji, efkao, za recepty, myslím, že je nejvíce ocení naše milovnice těstovin Iveta.
 Připomínám, že dnešním tématem dne je jídlo! A k němu i soutěž - pravidla zde

 

Podívejte se do talířů, neb tématem na pondělí je
JÍDLO
Jedli jste někdy něco, z čeho se vám pak zvedl žaludek - třeba psa?
Co je lepší - česká nebo zahraniční kuchyně?
Jaké je lepší - domácí nebo v restauraci?
Vaříte nebo někdo vaří vám?
Jaké je vaše nejmilejší jídlo?
Co byste nikdy nesnědli?
Kdy nejraději jíte?
Přežíráte se?

Napište nám o jídle a vašich chutích, odměníme vás!

redakce@zena-in.cz

   
30.01.2006 - Společnost - autor: Míra Šindrbalová

Komentáře:

  1. [3] Macek123 [*]

    a já vám ještě jeden přidám...zapečené těstoviny.
    Osmažím cibulku do zlatova a přidám bílé sterilované zelí ve sladkokyselém nálevu/bez nálevu/ a jen ohřeju na pánvi. Smíchám hotové osolené těstoviny /vrtule/ a zelí s cibulí a přesypu do vymazaného varného skla a zaleju smetanou ke šlehání a dám do trouby. s víkem je to za cca 40 min. a stačí 220st. My doma se olizujem a pak je boj kdo zbytky dojí na večeři. V mikrovlnce se to ohřívá dobře.Mňam!!!!!
    Macek

    superkarma: 0 30.01.2006, 15:02:34
  2. avatar
    [2] Saturninka [*]

    Těstoviny se zelím jsem objevila před nedávnem a je to k zbláznění dobrýýýý . Dělám je se sterilovaným zelím, které osmažím na cibulce a pro chuť přidávám škvarky, nebo na kousky nakrájenou a opečenou klobásu, salám, šunku.... Žerem to celá rodina !

    superkarma: 0 30.01.2006, 14:25:51
  3. avatar
    [1] Žábina [*]

    ten těstovinový salát dávám taky, ale nedávám tam tu zakys.smetanu - když dávám majolku

    superkarma: 0 30.01.2006, 14:20:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme