Vaření

Pangasius na řecký způsob

 
60 dkg filetů ryby pangasius nebo jakýchkoliv jiných filet
2 lžíce oleje
3 větší stroužky česneku
1 větší cibule
4 až 6 rajčat
5 dkg másla
1/2 citrónu
Sůl podle chuti
1/4 trochu pepře
1 lžíce sušeného oregána
1 lžíce petrželky (já dala pažitku 2 lžíce)
Tvrdý sýr podle chuti

Na pekáčku, ve kterém budeme péct rybu (nebo na pánvi a pak to přesypeme) zpěníme na oleji nakrájenou cibulku, rozsekaný česnek, petrželku a oregáno. Mícháme krátce, aby česnek nezhořkl. Směs rozložíme na pekáčku a na ni poklademe filety, které jsou rozmrzlé, osušené, osolené a pokapané citr. šťávou z obou stran. Na čtvrtky si nakrájíme 4–6 rajčat, a ta položíme na filety. Rajčata ještě trochu osolíme a opepříme. Přidáme ještě na plátky nakrájené máslo, přiklopíme a dáme péct do trouby na 180–200 st. Pečeme asi 35 minut. Měla jsem v pekáčku hodně šťávy, a tak jsem ke konci dala pryč víko, nastrouhala na filety tvrdý sýr a nechala zčervenat. Hlavně si tu šťávu nenechte vypéct všechnu. Pamatujte, že jí budeme potřebovat dost na polití brambor nebo rýže. Tahle dávka je pro čtyři osoby.

 
– Kamila

Soutěž Kuchařinky, kuchařky...

Vzhledem k tomu, že receptů přišlo velké množství, nestihli jsme je dnes uveřejnit do plánovaných 10.30 hodin. Proto jsme se rozhodli soutěž prodloužit do zítřka 15.00 hodin! 

Výhru, stylovou keramickou mističku Knorr, HERA Kuchařku, dietní čaj Wellness, balíček 30 ks žvýkačkových dražé Mentos a kávové bonbony Alpenliebe tedy získá soutěžící, pod jehož receptem (novinkou) bude v úterý 21. 10. 2008 v 15.00 hodin nejvíce diskusních příspěvků.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při soutěžení!


 

   
20.10.2008 - Maso a ryby - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. [15] jithule [*]

    daska59 — #13 určitě

    superkarma: 0 25.12.2012, 20:34:28
  2. avatar
    [14] hubajda [*]

    daska59 — #13 take slupku stahuji

    superkarma: 0 13.11.2012, 20:08:27
  3. avatar
    [13] daska59 [*]

    rajčata bez těch slupek Sml30

    1. na komentář reaguje hubajda — #14
    2. na komentář reaguje jithule — #15
    superkarma: 0 29.09.2012, 19:59:05
  4. [12] orangutan [*]

    Sml22ty slupky né

    superkarma: 0 28.06.2009, 22:22:58
  5. [11] milka98 [*]

    Pangasius,moje oblíbená ryba, mňam,uvařím dnes k obědu

    superkarma: 0 22.10.2008, 08:15:27
  6. avatar
    [10] peknaholka [*]

    Super rybka na všechny možné zapékací způsoby!!!

    superkarma: 0 21.10.2008, 13:04:19
  7. avatar
    [9] Deta [*]

    Pangase mám v mražáku, vyzkouším

    superkarma: 0 20.10.2008, 21:50:59
  8. avatar
    [8] idiska [*]

    kovacos: fakt nemá...tak to si tu rybku někdy udělám...díky

    superkarma: 0 20.10.2008, 17:41:39
  9. avatar
    [7] Laura.xy [*]

    mňam

    superkarma: 0 20.10.2008, 17:07:06
  10. avatar
    [6] Simba [*]

    tohle asi zkusím

    superkarma: 0 20.10.2008, 16:20:54
  11. avatar
    [5] mmarianne [*]

    Tak tohle jo, posypat to balkánským sýrem - super

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:39:59
  12. [4] kovacos [*]

    Jo a tato ryba nemá kosti, takže vhodné i pro děti.

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:37:05
  13. [3] kovacos [*]

    Tento recept už jsem vyzkoušela, je to výborné, doporučuji.

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:36:02
  14. [2] veruskamor [*]

    Rybu mám ráda, takže mě recept upoutal. Určitě bude vynikající.

    superkarma: 0 20.10.2008, 12:45:45
  15. [1] geronimo [*]

    Zajímavý nápad. Už se těším až recept vyzkouším.

    superkarma: 0 20.10.2008, 12:19:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme