Podle WWF už panda velká není akutně ohroženým druhem. Za deset let (od roku 2004 do roku 2014) stoupla její populace o 17 procent a označení tak bylo sníženo z ohrožené na zranitelné. Pandy se teď přirozeně vyskytují v Číně v počtu nejméně 1800 dospělých jedinců. Do první kategorie naopak přibyla gorila východní: její počet se snížil za dvacet let o 70 procent. Paradoxem je, že Světový fond na ochranu přírody ji bude mít v logu i nadále.

Další informace najdete ZDE

Reklama