Bulvár

Pálivka: Konkurence pro šéfa!

Posílám předpis na vánoční perník
10 dkg medu, 20 dkg práškového cukru, 30-40 dkg hladké mouky, 15 dkg. polohrubé mouky, 5 dkg tuku (já dávám máslo), 1 dkg amonia, 2 žloutky, 3 lžíce rumu, 5 lžíc vody, 5-6 hřebíčků, 2-3 křidélka badiánu, 2 zrnka nového koření, 1 kávová lžička skořice, 1 lžička anýzu, 1/2 lžičky feniklu
 
Med s tukem rozpustíme, do vychladlého přidáme jemně roztlučené koření, žloutky a rum. Spolu s amoniem rozpuštěným ve vodě vypracujeme těsto s moukou a cukrem. Těsto odložíme do ledničky nejméně na 12 hod. Potom vyválíme plát asi 6 mm silný a vykrajujeme tvary (můžeme potřít rozšlehaným vejcem) Pečeme v silně vyhřáté troupě na 250 stupňů, až perníčky vyběhnou, teplotu zmírníme. Pokud by jsme dali do málo vyhřáté trouby, perníčky se nám rozlijí.Dáváme na pečící papír, nebo plech vytřeme tukem a vysypeme hr. moukou.
Poleva: 1 bílek, 12 dkg práškového cukru, 5 dkg bramborové moučky, citr. šťáva. Utřeme, můžeme polevu obarvit potravinářskou barvou (trochu barvy rozpustíme v kapce vody a pak přidáme do polevy) Dáme do mikrotenového sáčku, odstřihneme malý růžek a zdobíme. Já před zdobením perníčky ještě potřu čokoládovou polevou. Většinou zdobím jen bílou polevou a jenom třeba jazyk u čerta dělám červený, ale vše záleží na vaší fantazii. Je to letitý recept a perníčky jsou moc chutné a za 2-3 dny měkké. Hlavně dát pozor na hodně vyhřátou troubu a potom asi po 5 minutách trochu zmírnit.
Přeji, aby se perníčky povedly a udělaly radost dětem.
Hezký den přeje Pálivka

Recept vypadá a zní dobře. Vyzkouším ho. Díky moc. M.

Dnešní téma pro vaše e-maily a příspěvky zní: Pečete vůbec na Vánoce cukroví? Jaké? Anebo si ho objednáte u profesionálů? Máte lepší recept na perníčky než náš Guru ? Máte nějaký jiný originální recept na vánoční cukroví?

Vaše příspěvky zasílejte, jako pokaždé na redakce@zena-in.cz.

Samozřejmě ještě dnes najdeme chcípáka a borce a na konci dne odměníme váš vylosovaný příspěvek. A čím? No přece přepychovou marmeládou na vánoční cukroví!

   
24.11.2010 - Společnost - autor: Michaela Kudláčková

Komentáře:

  1. avatar
    [8] hubajda [*]

    Na pernicky mam svuj overeny recept a vim ze jsou dobre a hned meke ale nikdy nerikej nikdy treba ho nekdy vyzkousim

    superkarma: 0 27.11.2010, 20:46:24
  2. avatar
    [7] marry.lu [*]

    perníčky jsem ještě nedělala, opravdu pracný recept

    superkarma: 0 24.11.2010, 19:47:35
  3. avatar
    [6] vlskorepa [*]

    Také je to na mě móóóóc pracnéSml58

    superkarma: 0 24.11.2010, 19:04:53
  4. [5] ivetinkav [*]

    no to nevypadá vůbec špatně, ale já radši něco jednoduššího a rychlejšího

    superkarma: 0 24.11.2010, 13:30:14
  5. avatar
    [4] nadenica [*]

    delfi.na — #3píšu -nevyzkouším....Sml54

    mám svůj nově objevený recept na hrníčkové perníčky, druhý den jsou měkkéSml67

    superkarma: 0 24.11.2010, 13:27:38
  6. avatar
    [3] delfi.na [*]

    Introvertka — #2 tak to neřeš, stejně jsem zvědavá, kolik z dam napíše, že určitě vyzkouší a fakt vyzkouší. Sml16

    1. na komentář reaguje nadenica — #4
    superkarma: 0 24.11.2010, 12:02:44
  7. avatar
    [2] Introvertka [*]

    Pro mě to zní složitě, dnes se fakt nějak nechytámSml15

    1. na komentář reaguje delfi.na — #3
    superkarma: 0 24.11.2010, 10:56:16
  8. [1] dadma [*]

    Mám také recept na perníčky jsou měkké a dají se ihned jíst.

    1 kg hladké mouky

    60 dkg cukru moučka

    14 dkg medu

    Po lžičce koření- skořice,hřebíček,anýz,fenykl,nemáme-li toto koření můžeme použít i perníkové koření

    6 vajec

    2dkg jedlé sody

    pomerančová kůra.

    Med dáme rozehřát do kastrolu,do toho za stálého míchání přidávat cukr,do vlažného potom vmíchat jedno vejce po druhém,jedlou sodu,koření.Takto zpracované nalít do mouky a vypracovat těsto.Těsto nechat odpočinout ,nejlépe do druhého dne,ale ne v lednici.Vložit do mikrotrnového nebo igelit.sáčku, aby neoschlo.A pak děj se vůle boží.

    superkarma: 0 24.11.2010, 10:48:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme