Bulvár

Pálivka: Kaštany nebo žabí tlamy

Dobrý den,vánoční cukroví jsem ještě nezačala péct, první vždy peču perníky, ale to tak koncem měsíce listopadu, abych je měla pro vnoučátka k Mikuláši a tak kolem 10.12. začnu šílet a péci cukroví.

Myslím, že víc jak 10 druhů toho péci nebudu, ale třeba u nás doma chutnají sušené švestky, do kterých dám oloupanou mandli, obalím v čokoládě a v kokosu a dám do papírového košíčku.

Může se také v čokoládě a kokosu obalit sušená meruňka a nebo do datle dám také oloupanou mandli a je hned cukroví hotové. A to naší rodině docela šmakuje. No a to pečené cukroví potom plním různými náplněmi. Docela úspěch mají kaštany.

To si upeču ve formičce tzv. ořechy. Ty potom naplním trochou čokolády dám tam pralinku a přiklopím druhou částí ořechu, navrch opět čokoládu, pak jde o kaštany, nebo si obarvím nazeleno kokos, vrchní ořech potřu trochou vody a posypu vrchní část tímto zeleným kokosem a je z toho žabí tlamička.

Protože jsem zrovna dostala i-meil s recepty, přeposílám pro inspiraci pro další čtenářky.

Přeji krásný den a pokud už někdo peče, tak ať se mu nic nepřipálí.
Pálivka

Vánoce jsou už jsou za dveřmi :-)
http://www.cukrovi.kvalitne.cz/ukazka_mych_vyrobku2.htm

Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.


I Tobě krásný den a děkujeme za milý příspěvek. Žabí tlamičky jsou nápaditý model :-) M.

Dnešní téma pro vaše e-maily a příspěvky zní: Pečete vůbec na Vánoce cukroví? Jaké? Anebo si ho objednáte u profesionálů? Máte lepší recept na perníčky než náš Guru ? Máte nějaký jiný originální recept na vánoční cukroví?

Vaše příspěvky zasílejte, jako pokaždé na redakce@zena-in.cz.

Samozřejmě ještě dnes najdeme chcípáka a borce a na konci dne odměníme váš vylosovaný příspěvek. A čím? No přece přepychovou marmeládou na vánoční cukroví!

   
24.11.2010 - Společnost - autor: Michaela Kudláčková

Komentáře:

  1. avatar
    [9] hubajda [*]

    hezke urcite neco vyzkousim ,susene ovoce supr lehke a ne tak kaloricke

    superkarma: 0 27.11.2010, 16:11:32
  2. [8] lensve [*]

    ty stránky jsou opravdu hustý, depka Sml57

    superkarma: 0 24.11.2010, 21:18:17
  3. avatar
    [7] marry.lu [*]

    sušenš ovoce je mnamka

    superkarma: 0 24.11.2010, 20:15:32
  4. avatar
    [6] vlskorepa [*]

    Děkuji za skvělý, kreativní nápad.

    superkarma: 0 24.11.2010, 19:11:28
  5. [5] anina4 [*]

    jejda,žabí tlamička....já si koupila zelený kokos,že to bude trocha zpestření při zdobení,a tak bych mohla toto vyzkoušet,už si to píšuSml16

    superkarma: 0 24.11.2010, 18:22:40
  6. [4] ivetinkav [*]

    děkují za recept, opíšu si ho a zkusím

    superkarma: 0 24.11.2010, 13:38:04
  7. avatar
    [3] kuzle [*]

    Introvertka — #2 fakt? tak to se tesim, uz jsem si napsala spiralky a jezecky, ty se mi tuze libi Sml22 a snad pujdou i jednoduse vyrobit Sml67

    superkarma: 0 24.11.2010, 13:05:31
  8. avatar
    [2] Introvertka [*]

    kuzle — #1 Nemusíš mít depku, právě do redakce posílám jednoduchý receptSml22

    1. na komentář reaguje kuzle — #3
    superkarma: 0 24.11.2010, 12:59:01
  9. avatar
    [1] kuzle [*]

    tak z tech receptu v odkazu mam normalne depresi, jsou to nadherna cukrovicka a vyzkouset vsechny tak se do letnich prazdnin od trouby fakt nehnu a jeste budu muset vykrast banku abych mela na vsechny ty formicky a ingredience Sml30

    1. na komentář reaguje Introvertka — #2
    superkarma: 0 24.11.2010, 12:50:08

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme