Zdraví

Pach spařeného peří mi zdvihl žaludek

Přemýšlela jsem, co mi nevoní... myslím, že se shodnu se všemi ženami ze stránek Žena-in, že mi je nepříjemné setkání s lidmi, kterým čistota a hygiena nic moc neříká. Ale i s těmi, kteří to přehánějí, že když jdou kolem vás, tak to není vůně, ale nepříjemný odér, způsobený snad vylitím celé lahvičky parfému na sebe naráz. Tak to taky nesu nelibě.

Ale taky jsou i jiné pachy, se kterými se v životě potkáváme, někdo je ani nevnímá, a já nejsem schopna se přes ně přenést. O co jde?
Snad o maličkost, která přerostla snad až v alergii.
Pach pařeného peří při škubání slepice!

Kdo to nezná, nebude vědět, o čem mluvím. Ještě jako téměř dítě, snad ve 13-14 letech, mě babička vzala, abych se naučila nejen vařit, ale i získat maso z živého zvířete - slepice!
Nejdřív jsem ji měla odchytit... Podařilo se celkem rychle. Pak podříznout - tak to jsem nezvládla, bylo mi jí líto!
Vrchol byl, když ji babička polila vřelou vodou... ten pach peří mi zdvihl žaludek... a snídaně letěla ven, ani jsem nestačila nic říct. Znova mě babička zavolala a poradila, jak to mám dělat. Jen jsem se přiblížila, začala jsem blednout... a najednou jsem se ocitla na zemi.

To byla ale ostuda! Děda se mi smál, že nic nevydržím, ale připustil, že až budu velká, tak to jistě zvládnu.
Bohužel, ani o pět let později to nedopadlo lépe. To už byl na mě otec opravdu nazlobený. A dokonce to dával za vinu babičce, že je to tím, že mi to minule odpustila absolvovat.

Ovšem pravda je, že kdybych měla být živa jen z masa slepic a kuřat, které jsem zabila, byla bych 100 % vegetarián!!

A jak jste na tom milé ženy-in Vy?

X - tá


Ufff. Už jen při té představě mi není nejlíp. Jojo, to je ta poezie venkova. Doufám, že dneska vás už nikdo k vraždění a spařování slepic nenutí... A díky za zajímavý příspěvek!

   
20.12.2006 - Zdraví - autor: Eva Jedelská

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [35] xjannickax [*]

    superkarma: 0 20.12.2006, 21:50:13

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [34] lenagirl [*]

    superkarma: 0 20.12.2006, 20:33:54
  2. avatar
    [33] Jakanovka [*]

    Maso miluji ve všech podobách,ale při představě,že bych měla nějakého živého tvora sama zabít,mě jímá děs a asi bych se raději stala vegetariánkou.Vždyť já nezabiji ani pavouka,myši chycené do klícky vynáším na pole,slepice a králíci,které chovám,u nás zpravidla hynou stářím,za což každou chvíli schytávám výsměch.

    superkarma: 0 20.12.2006, 20:28:21
  3. avatar
    [32] fialinka [*]

    já jsem se jako malá tvářila, že je mi z toho blbě a tak mne ze škubání vynechali. Bylo to hnusné,pravděpodobně bych to vydržela, ale neměli to srdce...

    superkarma: 0 20.12.2006, 19:16:33
  4. [31] Vladís [*]

    Souhlasím, spařený peří je fakt síla , zažila jsem to několikrát .

    superkarma: 0 20.12.2006, 19:10:13
  5. avatar
    [30] Amálie [*]

    Ble, spařený peří !!! A že jsem se u babči na vsi něco naškubala slepic, kuřat, kachen či hus. Ten puch asi nikdy nezapomenu.

    superkarma: 0 20.12.2006, 18:01:23
  6. avatar
    [29] vora [*]

    jsem to zvládna o chlu líp - nesekla jsem sebou na zem. Utekla jsem . Ani pod hrozbou facek jsem se nevrátila. Babí pochopila, že tohle tedy opravdu neé. Mávla rukou, řekla: pražská holka

    superkarma: 0 20.12.2006, 17:48:26
  7. avatar
    [28] renata.mi [*]

    no tak to teda je příšernej smrad fuuj

    superkarma: 0 20.12.2006, 17:43:48
  8. avatar
    [27] Meander [*]

    Já to umím i vykuchat. Což ovšem nezamená, že to ještě někdy v životě chci dělat. Ani za všechno zlato na světě!

    superkarma: 0 20.12.2006, 17:19:12
  9. avatar
    [26] Gabi [*]

    Ťapina: je to opravdu dobrý sajrajt Jedla si ale třeba někdy kůži z vařené slepice ?!

    superkarma: 0 20.12.2006, 14:47:43
  10. avatar
    [25] Ťapina [*]

    Gabi: Opečená kuřecí kůže je nejlepší dobrůtka na světě ještě to vyhazovat

    superkarma: 0 20.12.2006, 14:16:10
  11. avatar
    [23] Gabi [*]

    Na to nejlepší metoda: stáhnout z opeřence kůži i s peřím. Stejně je pod kůží nejvíc nezdravéhu tuku.

    superkarma: 0 20.12.2006, 13:57:28
  12. avatar
    [22] Tejfi [*]

    sobina:

    superkarma: 0 20.12.2006, 13:51:42
  13. avatar
    [21] Věrulinka [*]

    To my jsme nesměli jíst ani vepřové,hovězí,vlastně nic.

    superkarma: 0 20.12.2006, 13:41:04
  14. avatar
    [20] sobina [*]

    škubat - to ještě jde, ale už jste některá kuchala drůbež? To je smrádek.

    superkarma: 0 20.12.2006, 13:40:24
  15. avatar
    [19] Tejfi [*]

    jejda, pardon za tu krůtu.

    superkarma: 0 20.12.2006, 13:19:48
  16. avatar
    [18] Tejfi [*]

    No nemůžu říct že by to nějak vonělo, ale nevadí mi to. Jsem zvyklá už odmala - slepice, kachny, krúty.

    superkarma: 0 20.12.2006, 13:18:04
  17. avatar
    [17] kouzelnice [*]

    ještě že to u nás nehrozí

    superkarma: 0 20.12.2006, 12:32:09
  18. [16] FAXÍK [*]

    Znám ten pach,protože jsem už mockrát v životě škubala drůbež.

    superkarma: 0 20.12.2006, 12:30:21
  19. avatar
    [14] pajda [*]

    ...hovězí kýtu, samozřejmě. Tak to vypadá, když na mě při psaní mluví kolega a zvoní mobil...

    superkarma: 0 20.12.2006, 12:20:15
  20. avatar
    [13] pajda [*]

    Hmmm...já to škubu nespařené a dočistím to potom - z teplého to jde v pohodě. Ale jako těhotná jsem nesnášela pach syrového hovězího a moje teta, povoláním řeznice, mi darovala celou vepřovou kýtu. Dosmrti si budu pamatovat, jak jsem ležela v posteli s hadrem na čele a komandovala manžela, co a jak má s tím hovadem udělat

    superkarma: 0 20.12.2006, 12:19:46
  21. avatar
    [12] venckulina [*]

    se mi vybavilo-Slunce seno a scénka s králíkem

    superkarma: 0 20.12.2006, 12:09:49
  22. [10] jatunka [*]

    se mi udělalo jen z nadpisu, taky jsem tenhle smrad nesnášela a dotknout se toho masa, než se dá do mrazáku, ani náhodou ...

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:57:59
  23. [9] standa1 [*]

    Pach zabíjačky mě nevadí, když se to pak už vaří v kotlích, Ale pach peří taky nemusím.

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:57:00
  24. avatar
    [8] gerda [*]

    mně to teda smrdí docela dost. Naštěstí to nemusím dělat, i když jsem to v životě zvládla párkrát v minulosti.

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:56:45
  25. avatar
    [7] dzijana [*]

    nedávno jsem byla na zabíjačce.Tam se teda honilo pachů..

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:55:07
  26. avatar
    [6] Šupitopresto [*]

    Ťapina: Já jsem bezúhony přežila pitvu uleželé mrtvoly, i někdejší práci na LDN..., ale asi vzhledem k tomu "jinému stavu" budu mít nadosmrti averzi ke spařenému peří.

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:46:38
  27. avatar
    [5] Ťapina [*]

    My jsme měli tenhle kurz v rámci školy, ale nepamatuju si, že by to bylo něco strašného. Slepcice mi už zaživa zrovna nevoní, ale místnost naplněnou pachem spařeného peří jsme přežili bez úhony všichni.

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:37:58
  28. [3] magdajx [*]

    No mi se taky zvedlo,když jsem byla těhotná a to při vaření drškové polévky manželovi,no děs....tu vůni nemusím

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:35:27
  29. avatar
    [2] LidusP [*]

    To nesnáším taky. Spařené peří to je hnus.

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:32:21
  30. avatar
    [1] Šupitopresto [*]

    To mi připomnělo silný zážitek, když jsem coby těhotná šla poprvé škubat spařenou krůtu. Činnnost jsem nedokončila, a od té doby nic podobného nepodnikala ani netěhotná Kdybych si měla opeřence uštvat sama a oškubat, asi bych byla taky vegetarián

    superkarma: 0 20.12.2006, 11:30:16

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme